3 Ocak 2012

Yine bir internet gezintisinde görüp, oğluşumla yapmalıyız dediğim bir hamur projesiydi bu kardanadam ailesi. Kollar gerçek kuru dallardan, tahmin edeceğiniz üzere, baba, derya ve kuzu.
Avakado şimdiye dek adını çokca duyduğum bir meyve, aslında meyve mi demeli yoksa sebze mi bilemedim. Şekersiz ve yağlı bir tadı var, alıştığımız meyve tadından çok farklı. Yararları anlata anlata bitirilemiyor bende bir deneyelim istedim. Önce omlete kattık, bendeniz yumurta sevmediğim için oradaki tadını bilmiyorum, kuzu yedi itiraz etmedi hiç, baba ben sevmedim dedi, ben çiğ olarak merakımdan hemen bakmıştım mümkünü yok yiyemem dedim o an. Sonra içine maydonoz kıydım, 1-2 diş sarımsak rendeledim, az tuz ve limon suyuyla birlikte ezdim, inernette gezinip duran tariflerden esinlenerek, sürülebilir kıvamda bir sos oldu. Ekmek üstü gayet leziz ve yenilesi halini buldum, hatta az haşlanmış brokolinin üstünde de muhteşem sos oldu. Beslenme dağarcığımıza avakadoyu da eklemiş olduk böylece.
Yılbaşı gecesi ekranda görüp hemen aklımı çelen, dur unutmadan çizeyim dediğim elbise, tabi benim çizimimle çok belirgin bir model anlaşılmıyor ama artık dikince daha net anlaşılacak. Dökümlü, desensiz tek renk bir kumaştan dikmek istiyorum. Pratikte kolay gibi, benim gibi dikişin temel hatlarını bilmeyen henüz kalıp çıkarma vs. yapamayan birisi için yine doğaçlama deneyeceğim bir dikiş olacak. Uygun kumaşı bulur bulmaz deneyeceğim.

10 yorum:

  1. Kardan adamlar çok güzel. kuzu sevmiştir. Avakodayı biz sabah kahvaltıda sadece tuz atıp, biraz da limon sıkıp severek yeriz. çok sağlıklı..

    YanıtlaSil
  2. Avokadoyu meyve olarak yemeyi denemiştim ama beğenmemiştim.
    Sizin yaptığınız gibi denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  3. Kardan adamlar harika olmuş.Yalnız kuzuya atkı ve bere de örmelisin,kendine de şöyle güzel bir şal:))))

    YanıtlaSil
  4. kardanadamlar süper şapkayı nasıl yaptınız çok güzel olmuşlar :) avakado ben de sarımsaklı limonlu yemiştim çok sevmedim. elbise dikeceğim diyorsun merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Karcan adamlar pek şirin olmuş elinize sağlık.Avakado buralarda(Antalya)çok bol ve dediğiniz gibi faydaları çok fazla.Olgunlaşıp yumuşamasını beklersen meyve gibi yemesi çok zevkli,salatalarda kullanılabilir , ayrıca bal ile maskesi de yüze çok faydalı:)paylaşmak istedim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hülya; Ben biraz huysuzum yiyecekler konusunda, şükür ki yazdığım halini sevdim, faydalı yiyecekleri tüketmek lazım..

    Semi'nin mutlu elleri; Tavsiye ederim, sarımsak seviyorsanız onun aromasıyla muhteşem bir sos oluyor.

    Sihirli günce; :) teşekkürler.. olabilir neden olmasın.

    anne kaleminden; Şapka hazırdı, suluhanda taçlara yapıştırılmıştı görünce almıştım bu tarz birşeyde kullanırız diye, avakadoyu yazdığım şekliyle sevdim, bir deneyin derim, elbise için heyecanlıyım bende, kumaş bulduğum an dikeceğim zaten :)

    jale; Teşekkürler.. maske olarak da hemen yapacağım, doğal maskeleri pek severim, şanslısınız o bölgede olduğunuz için, buralarda da buluyoruz allahtan, bende yumuşamış haliyle kullandım anladığım kadarıyla en ideal hali.

    YanıtlaSil
  7. AVOKADOYU DAHA BEN DE TATMADIM.
    DİKİŞ KONUSUNDA KIZIMA BASİT BİR KOSTÜM DİKERKEN ALDIM BOYUMUN ÖLÇÜSÜNÜ :)

    YanıtlaSil
  8. Nihan-Küçük mucizem; Tadın tavsiye ederim faydalı ne de olsa. Dikiş için bu ikinci elbise dikişim olacak, bilmiyorum henüz kursa gitmeye fırsatım olmadı ancak pes etmiyorum yapılamayacak birşey değil bence.

    YanıtlaSil
  9. Avakadoyu kardeşim sarımsaklı ve zeytinyağ ile hazırlayıp, tattırmıştı bana.Ben bu halini sevdim.Bu tarif dışında tatsız gelmişti bana da.Elbisenin modeli çok hoş.Bunun benzerini geçen de Burda dergisinde görmüştüm Derya.

    YanıtlaSil
  10. Nazan; Sarımsak ok ama yağ ekelmedim kendisi epey yağlı geldi çünkü bana, kesinlikle içine aromatik birşeyler eklenmezse tadı güzel değil. Ah kalıp olayı yok bende, kafamdakini kesip dikeceğim bakalım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...