13 Ocak 2012

Şimdilik yokuz derken gereksiz yere fazla gizem yarattık sanki. Ruh halim en sevdiğim blog dünyası dahil herşeyden bir an uzaklaşma isteği duydu. Kepenkler kapanıp kendi içimde kalmak istedim. Ama çözüm değildi tabi. Hatta neden şimdilik yokuz diye birşey yazdım diye kızdım kendime. Öyle bir görev edinmişim ki, hergün bazen 2 veya 3 post yazıp yayınlamayı, yazamayacağım, yazmak şimdilik içimden gelmiyor onun için bir süre yokum diye de haber verme gereği görmüşüm. Burası insanda alışkanlık yapıyor o bir gerçek.
Neyse buradayız efendim, buradaydık. Kuzum feci grip, nezle ve öksürükle boğuşuyor. Öyleki gece çıkardığı seslerden uyuyamıyoruz, nefes alamıyor o derece tıkanık burnu, birde öksürük bastırınca hiç rahat uyuyamıyor yavrucak. Zaten iyi olmayan iştah hepten gitti, hasta olması maymunluk yapmasına engel olmuyor tabi, allahtan olmuyor yoksa bir köşede oturması, başını bir yerlere yaslayıp durması hiç alışkın olduğum bir hali değil, benim terliklerimi kaçırıyor ne zaman çıkarsam, sabah sabah kendi deyimiyle "tyamfet" çalıyor sanki yutacak gibi, bizi uyandırmak için.
Her ikimizin sıkılgan hallerimize çare olarak bir kreş buldum, şu gribi atlatalım orayla konuşmaya ve ortama bakmaya gideceğiz. Beğenirsek başlayacak. Bir kız teknik ve meslek lisesinin bünyesinde. Bu tarz yerler için yorumu ve duyumu olanlardan tavsiyeleri varsa almak isterim. Ama herşeyden önce benim bir psikoloğa gitmem gerekecek gibi, endişe ve paniklerim için. Fazla bağlıyız birbirimize, görünüşe göre Çınar'dan daha çok zorlanacak birisi varsa o da benim. İster istemez onun için iyi olacak diye bas bas bağırsada içimdeki ses diğer yanım endişeyle dolu. Ben böyleyimdir gerçi, bazen çabucak alışırız ama öncesi böyle inanılmaz sancılı ve kaygılı geçer. Kendime teşhis koymuş olsamda ilacımı henüz bulabilmiş değilim.
Tencere tencere bitki kaynatmaya devam. Sevgili Ecehan'ın bloğunda görüp not etmiştim. Aynısını yaptım bugün içmeye başladık. Bizi korusun, kuzuyu da iyileştirsin inşallah.
Ne zaman bunalsam hemen yaparım bu artık klasikleşmiş birşey. Bu sefer tüm tabağı yemedim neyseki, demek ki kendini uzak tuta tuta alışıyor insan ve canım isteyerek yaptığım halde eskisi gibi yumulmuyorum artık.

16 yorum:

  1. çok geçmiş olsun, rabbim şifalar versin, beyzamda ne kadar hasta olsa neşesinden birşey kaybetmez, ama dikkat edin öksürük diyip geçmeyin geçenlerde kızım öksürüyordu dr gittim zatüre olmuş dedi.

    YanıtlaSil
  2. canım bir yere gitmeyin yaa biz sizi o tombik yanaklıyı çok seviyoruz geçmiş olsun acil şifalar diliyoum.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun bugünlerde salgın halinde tüm çocuklar :( kreşte malesef daha sık oluyor ama ikinci yıldan itibaren oldukça azalıyor... kek süper ben tüm tabağı yer, ikinciyi alırdım gibi geliyor :))

    YanıtlaSil
  4. şu an misafir için hazırlık yapmam lazım ama kısacıkta olsa bloğa girmek istedim.seni görünce çok sevindim kuzuya büyük geçmiş olsun canım.inşallah hemen iyileşir.bazen biraz değişiklik iyi gelir.ufak bir tatil mesela .hemen bana gel 2 saat uzağındayım.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kuzum inşallah acil şifa bulur Deryacığım. Tabi dolayısıyla sen de.
    Havalar çok soğuk, dışarı çıkarma bari biraz, alışık Çınar dışarıda gezmeye ama geçene kadar evde kalın diye önermek istedim. Bu karışım sayesinde ciğerlerimiz çok rahatlamıştı ve günlerce içtik, halen de içiyoruz, umarım en kısa zamanda rahatlamış olur yavrucuk.
    öptüm sizi.

    YanıtlaSil
  6. Bir yere gitmeyin, yazılarınızı özletmeyin.
    Kreş meselesi için geçen yorumumda da yazmıştım. Hiç üzülmeyin, birkaç gün bırakıp eve gelince ağlayabilirsiniz. Ama bu ikiniz için de çok iyi olacak emin olun. Kendinizi tutup, özellikle onun yanında hiç bırakmayın. Çocuktan çocuğa alışma süresi değişir ama benimkiler genelde 2. haftaya alışarak başladılar. Bırakıp gittim hemen, orada kalıp beklemek en kötüsü, alışma süresini uzatıyor benden söylemesi.
    Kek harikaymış. Canım çekti, olsa da yesem:)

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun Allah'tan acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun.
    kreş iyi gelecektir ikinize de,çınar için yaşıtlarının olacağı bir ortam,senin için de kendi ait vakit demektir,çoğu durumda kurtarıcıdır yani...
    keki sevdim,
    keke bayıldım,
    keki yemek istiyorum,
    üşenmesem de yapsam:)

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun....inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur....

    YanıtlaSil
  10. deryacım benim uzmanlık alanım olduğu için ahkam kesebilirim sanırım. genelde kız meslek liselerinin kreşleri liselerin çocuk gelişimi bölümlerinin öğrencilerinin staj yaptığı yerlerdir. bol miktarda stajer olur, uygulama anaokulu da denir bunlara..öğretmeni ve ortamı dikkatle inceleyin öncelikle yada ufak bir deneme yapın bakalım çınar mutlu mu orda diye..bazen ordaki öğretmenler herşeyi stajerlere yaptırıyolar yada onlara sınıfı bırakıp çıkabiliyolar, bazen diyorum heryeri içine almaz tabi bu ... sen ilk izlenimlerini de paylaşırsan ben tiyolardan anlarım..bu arada gitmeyin biyere özleriz..

    YanıtlaSil
  11. Filiz; Sizede geçmiş olsun, bizimde biraz öksürük bronşlarda son buluyor, önlemimizi aldık artık bilmiyorum umarım kolay atlatırız.

    Esra Yıldız; Teşekkürler :) ara da bir esiyor bana işte

    anne kaleminden; Bizde adım atacağız bakalım inşallah ve göreceğiz. Nihancım buyur gel birde çay yaparım yanına :)

    mihrimah; Ah Fatmacım çok teşekkür ederim davetin için, aslında Konyayı görmeyi istiyoruz, şebi aruzda gelelimd edik olmadı bilmiyorum kısmet ne zaman, belli mi olur tanışırız belkide bir ziyaretimizde sağolasın :)

    Ecehan; Çok teşekkürler, bizde şifa bulacağız inşallah sayenizde :)

    Semi'nin mutlu elleri; Çok sağolun :) arada bir esiyor kafama ama buralardayız, bende kuzumda o ilk günleri bir atlatsak birde adam gibi bir yere denk gelsek başka ne isterim ki?

    eylül; Çok teşekkürler :)

    kpsszede; İnşallah, ciddi ciddi bakıyorum artık, sıkıntılı günler beni bekliyor. Keki deneyin farklı bir tarif biryerlerde yazmış olmalyım mutfak etiketinde kesin vardır, üşenmeyin pişman olmazsınız :)

    Emine Öztürk; İnşallah, çok teşekkürler..

    Fundacım, inan benim tek korkum da bu. Deneyip göreceğiz artık, ben tepkilere ve ortama göre sana zaten danışmak istiyordum zaten sağolasın sende yazmışsın,yok buralardayız bana arada bi geliyorlar ama gidemiyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Gizem iyidir arada yapmak lazım:)
    Blogunu çok düzenli yazıyorsun bu da bence çok güzel birşey.böyle devam et.
    Kreş için çok doğru karar vermişsin.Emin ol onun için de senin için de iyi olacaktır.Biz küçükken arkadaşlarımızla özgürce oynayabiliyorduk.Bizim çocuklarımız bu koşullara sahip değiller malesef.Ben kreşi eskinin mahallelerine benzetiyorum.Yani mutlu olacaktır çok ta yıpratma kendini.haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun...
    tatil arası sanmıştım... arada uzaklaşmak, özlemek iyi geliyor ruha... :)

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun Derya.Umarım daha iyidir kuzun..Döndüğüne sevindim canım:)))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Kreş konusunda iyi şanslar dilerim.

    YanıtlaSil
  16. Tarife bizim de ihtiyacımız var. Hemen alıyorum.
    Ben de mi kek pişirsem ne, çok iştah açıcı görünüyor :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...