Son sıralar

Nihayet son sıraları örüyorum şimdi. Bitsin artık diye gözüne bakar oldum. Aslında tembellik etmeyip örseydim çoktaan bitmişti. Sonraki işim belli, ipimin renkleri hazır, elimde kocaman ve ağır bir parçadan sonra küçük motifler çok rahat olacak. Yaklaşık 150-200 motif örmem gerek. Bu sefer tüm motifleri bitirip, birleştirmeyi bir kerede yapmak istiyorum. Battaniye buradan. Kendisi çok hamarat, çabucak örüp bitiriyor ne başlarsa, darısı başıma.
Konu yine fazla kilolar, bu konuda bir türlü harekete geçemiyorum. Diyet yapmaktan sıkılıyorum, yapıcam demek bile geriyor beni, spor yapmak istiyorum zaman yaratamıyorum, çok fazla tatlı ve hamurişi kaçamağım var, önüne geçemiyorum vs. vs.. Şu ara Dukan diyeti çok meşhur, heryerde karşıma çıkıyor, yapanlarda memnunlar, sonuç alıyorlar, o "diyet" kavramından biraz daha farklı sanki, denesem diyorum ama sadece lafta kalıyor şimdilik. Zaten başarılı olmak içinde hazırsanız yapın diyor. Bende kendimi dinlemedeyim.

19 yorum:

  1. diyet falan asla gelemem sadece akşamları yeme ya da çorbayla geçiştir emin ol işe yarıyor :)

    Yaptıklarına ayrıca bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Dukan diyetinden bahsetmişsin. Geçen sene 6-7 kilo verdim:))eğer yapacaksan mutlaka kitabını oku ve öyle başla. Başladığında yılma ilk günler biraz zor geçsede, sonrasında alışıyorsun ve Başarıya ulaşıyorsun:))) Ama kesinlikle kitabı oku bitir ve öyle başla.

    YanıtlaSil
  3. Bu battaniye artık hepimizin battaniyesi, merakla bekliyorum ne zaman bitecek diye:)))Kendim yapıyor gibiyim.
    diyet ise bir çözüm bulursan lütfen paylaş ,şöyle uğraştırmayanından olursa iyi olur.Zira çok ihtiyacım var..

    YanıtlaSil
  4. Sormak istediğin ne varsa dukan konusunda ben hazırım.Dukana girmeden istersen bir de sadece hamurişini keserek dene bakalım belki o zaman biraz kilo verebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. Back to Black; Genel olarak aslında öyle tabi, teşekkürler ;)

    lolipu; Kesinlikle kitabı edineceğim ondan sonra tabiki, benimde yaklaşık sizin verdiğiniz kadar fazlam var, peki geçen yıl yaptım dediniz, hala ideal kilonuzdamısınız merak ettim, bende o kadar versem ve tekrar almasam başka birşey istemiyorum :)

    modabahar; Teşekkürler, öyle oldu galiba doğru hepimizin :) az kaldı hepberaber bir oh çekeceğiz inşallah. Diyet ihtiyacınız varsa Dukan'ı inceleyin ona bakın derim.

    Asortik krep; Bu diyetle ilgili bende yapsam mı dediğimde inanın ilk aklıma gelen kişi sizdiniz :) çok teşekkürler, kesinlikle soracağım. Hamur işi bende olanın üstüne bişeyler ekliyor ama yemesem azalmıyorum hiç :(

    YanıtlaSil
  6. Ördüğün battaniye hakkında daha ne kadar yazacağım bilmiyorum ama madem sonlara yaklaşılmış bir kez daha yazmak istiyorum.
    Harika bir iş oluyor bu.Renkleri falan muazzam.Hani şeytan diyor al iplerini başla sende..Ama elimde kalan ipler öyle çok ki önce onları başka şeylerde değerlendirmeliyim:)))
    Bitmiş halini merakla beklemekteyim:))))

    YanıtlaSil
  7. bence sizde gayet hızlı örüyorsunuz.. böyle bir battaniyeyi ben asla sizin kadar hızlı bitiremezdim.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ne zaman diyet fikrini aklımdan geçirsem daha da yemeye başladığım için hiiiiç aklımdan geçirmiyorum

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ. RENKLERİ HARİKA.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Derya'cım battaniyenin bitme aşaması daha zevkli örülüyor. Benim diyette bildiğim her şeyi ye, az ye... bu şekilde ben 9 kilo verdim. katı diyetler, tek yönlü beslenmeler sağlıksız görüyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Diyeti kelime olarak zaten çok itici buluyorum. Hayatım boyunca yapmadım. İki hamilelik yaşadım, ikisinde de 1 yıldan fazla emzirdim, kilolar kendiliğinden gitti. (emziriyorum diye fazla yemeden)
    Bu aralar bizde de kurabiyeler, kekler, çaylar, kahveler gırla gidiyor. Kilo aldım, öyle aman aman değil ama kıyafetlerimden anlıyorum hemen. Hamur işini kessem ve geç saatte atıştırmaları bıraksam aldığım kiloyu zaten veriyorum. Ama kalıcı bir göbekçiğim hep var. Amannnn o da olsun artık, kafayı takamayacağım:))

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık canım battaniyeler harika.

    YanıtlaSil
  13. sonunda kocaman battaniye bitti demek, eline sağlık. ben şu motif motif olanı beyaz ya da krem zeminde çok çok güzel buluyorum. mükemmel görünüyor fotoğrafta da :))

    diyet için çok kararlı ve çok sabırlı ve çok inatçı olmadan yola çıkmamak gerekiyor. 1,2 gün yapıp 3.günü bozuyosan, sinir harbinden başka bişey değil. ben oğlumdan sonra 17 kg verdim. diyet + platesle. ve evde tek başımayken yaptım. karar ver ve uygula :)) zor ama imkansız değil sadece maksimum motivasyon gerekiyor...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Kuzumuzun Deryası,
    Daha ne kadar hızlı olmayı diliyorsun Allahaşkına? ;-) Maaşallah demekten alıkoyamıyorum kendimi ama bundan fazla da yorma kendini bence, kıyamam.
    Ördüklerin de öreceklerin de süper, Allah hepinize sağlık versin...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. merhaba canım battaniye gayet güzel bir zamanda bitiyor. ve elin gayet hızlı.diğer battaniyede çok güzel görünüyor senin yorumlayacağın ve elinin değdiği daha hoş olur eminim.diyet konusu ise tam muamma.eşim bu konuda eğitim almış birisi olarak benimde fazlalarım var ve hiç hoşnut değiliz.bir koşu bandı almış ve bir sürü ekzersiz programı yaptı.ben bir başladım haftada 2 kilo verdim.güzel gidiyordu.sonra girmem gereken mesleki bir sınavım olunca bıraktım.eşime göre en iyi diyet günlük bir saatlik spor.tavsiye ederim.sevgiler ayy çok uzun olmuş

    YanıtlaSil
  16. Sihirli Günce; Bıktırdım valla bende biliyorum, bir arkadaş "hepimizin battaniyesi artık o" demiş güldürdü beni, dediğim gibi hepberaber oh bitti diyeceğiz :)çok teşekkürler, başlayın sizde bir tane.

    Emine Öztürk; Teşekkür ederim, başına oturunca çabuk ilerliyor,sevmeme rağmen oturamadım pek o yüzden bitmedi diye hayıflanıyorum galiba.

    Bahar Yorgun; Bende öyle hissediyorum, kıtlık misali birdaha yiyemeyeceğim mi diye düşünüyoruö nedir bende öyle yapıyorum :)

    Pandora Arte; Çok teşekkürler...

    Hülya; Ellerim uyşana dek ördüm yani bitti demek için :) Yanlış diyetleri artık şunu ye bunu iç tarifinden hemen anlıyoruz aslında, bende onları sevmiyorum, dukan farklı herşeyi yiyorsunuz temek şeylerden uzak kalınmıyor, sadece 5 bilemediniz 6 kilo fazlam var bana göre, atsam birdaha almasam şahane olacak ama.

    Semi'nin mutlu elleri; Bende bu yaşıma gelene dek güler geçerdim diyete ve diyetçilere, birtürlü başaramayanlara, sezeryan doğumun göbeği, birde bende emzirdim inceciktim o zamanlar, emzirmeyi bırakınca inceliğime güvenip yedim, şimdi 5-6 kg fazlam var, uğraşıp duruyorum işte :)

    Örgüçantam; Çok teşekürler..

    Anne kaleminden; Benim de favorim son zamanlarda o beyaz motifli. Kendimi hazır hissedince bırakmam peşini aslında, sonunda incelmek var, tek korkum koruyamamak :(

    Ecehan; Teşekkür ederim, oldum olası kendime haksızlık etmeyi sevmişimdir zaten :) ne biliyim daha çabuk bitebilirdi, gezip tozup, tembellik ettiğimi bildiğimden itiraf ediyorum galiba :) Amin...

    mihrimah; Teşekkür ederim çok sağol :) Evet spor, hareket önemli bende rayına oturmayan yeme içmenin yanısıra birde bu spor olayı var malesef, yapıcam ama çekidüzen istiyorum, yapamıyorum edemiyorum demek istemiyorum artık.

    YanıtlaSil
  17. beyaz zeminli battaniyeyi çok beğendim ama benim elimden hiç gelmez böyle işler bakrsınız birgün sizden isterim :)

    YanıtlaSil
  18. ellerinize sağlık, bu battaniyeye de ayrıca bayıldım.... hele altta hasır servis, üzerindeki ıslak kek-türk kahvesi ikili şuan beni bitirdi! tam bir trkkahvesi severim ben, hem de detaylarla severim kahveyi.minnoş vintage saksı ve yeni oluşan çiçeği de pek şeker.
    mutlu mutlu, sağlıkla, istediğiniz kadar kilo verdiğiniz bir yıl diliyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Betül; Yapabilirsem örnekteki beyazdan bende çok seviyorum, sipariş zor Betülcüm ama elimdeki hazırlardan beğendiğin olursa bencede uygunsa neden olmasın, bencede uygunsa dedim çünkü bazılarına gönülden bağlı oluyorum ve kıyamıyorum :)

    Özge Bayrak; Çok teşekkürler beğendiğiniz için, bende bu yıl müptelası oldum türk kahvesinin, güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim, sizin de gönlünüzce olur inşallah yeni yılınız :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...