Bugün

Çınar'ın kabusu, benimse en sevdiğim yerlerden biridir Tepe Home. Gezerken didişir dururuz, o ne zaman çıkıcaz der, ben şuraya da bakayım derken, iki kişi olduğumuzda asla gönlümce dolaşamam. Yeniyıla dair herşey raflarda yerini almış, hatta birisinin elinde gördüğüm bir aksesuarı bulamadık mesela, hanımlar tarafından talan edilmekteydi erken bir saatte. Otobüs beklerken bile zamanını değerlendirip, orman kaşifi oldu kuzu. Bilkent'den dönüşte kaçınılmaz durak oyunudur.
Bugün Kızılay-Ulus-Bilkent üçlüsünde gezip dolanarak, eksik malzemeleri, keçeleri, kumaşları aldım. Artık oturup başına siparişimi hazırlamak kaldı.
Ulus'ta öyle bir kumaş buldum ki, bir ara kumaş desenleri hakkındaki umutsuzluğum yavaş yavaş azaldı. Hem kuşlu, hem kelebekli, hem mavi, aslında birde kırmızısı olsa tam olacaktı bence, hazine bulmuşcasına sevindirdi beni bir kumaş.
Devamı gelir inşallah, güzel ve farklı desenler adına, demek ki arayı çok soğutmadan ara ara dolaşmak gerek kumaşçıları, denk gelebiliyor böyle sevdiğim parçalar.

16 yorum:

  1. ah tepe home bana kimbilir kaç yıl sonra görmek nasip olacak:) kumaşlar çok güzel şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. erdoğan düğmede de çok güzel kumaşlar vardı ama pahalıydı malesef..

    YanıtlaSil
  3. kumaş gerçekten çok hoş.hayatınız hep böyle renkli ve güzel geçsin sevgiler

    YanıtlaSil
  4. tepe nin yakınından geçipte uğramamak olurmu hiç :) ordan herkesin beğeneceği birşeyler mutlaka vardır .) bende uğramadan edmem :)

    YanıtlaSil
  5. Bakalım ne güzellikler yapacaksın deryacım Allah kolaylıklar versin..Kumaşın gerçekdende çok hoş..

    YanıtlaSil
  6. Back to Black; Bir ara kaçarsan bu taraflara çok daha önce görürsün canım hiç dert etme, çok şey kaçırmıyorsun herzaman olur güzel şeyler bitermi hiç. Tşeekkür ederim, öpüyorum :)

    Hande; Aldığım kumaş metresi 6 lira ve kendisi süper, Ulus- Çıkrıkçılardaki kumaşçıları gezmenizi tavsiye ederim.

    mihrimah; Amin canım teşekkürler :)

    Filiz; Aynen :)

    Marifetane; Çok teşekkürler, sağolun :)

    YanıtlaSil
  7. Kumaşa bayıldım Derya.Bir ara sırf bu yüzden Çıkrıkçılara gideceğim.Tepe Home'u bende çok severim ama hiç fırsatım olmuyor ki..

    YanıtlaSil
  8. Nazan; İnan gittiğine pişman olmayacaksın, ben seviyorum oradaki kumaşları da ithaller gibi yumuşacık değiller o bir gerçek ama bu son rastladığım gibi desenleri görünce ve ulaşılabilir olunca iyi diyorum. T.Home'a da fırsat yarat derim, şahane şeyler vardı.

    YanıtlaSil
  9. Neler yapacaksınız bunlardan merak ettim doğrusu :)
    Kumaşlar sahiden çok güzel.Bir ben girmedim şu keçe işine de:(
    Kolay gele...

    YanıtlaSil
  10. kolay gelsin deryacım şimdiden sana kumaşı hangi kumaşçıdan aldın sakıncası yoksa yazabilirmisin canım ..bayıldım kuşlu kumaşa..sana dediğim kuşlu kumaşa hiç baktınmı bursa kumaşta...

    YanıtlaSil
  11. Kumaşlar bir harika. Ben de metresi 4-6 TL arası alıyorum.
    Kolay gelsin, merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  12. yaruze; Çok yakında burada yapılan işler, bakalım ansıl bulacaksınız, keçeyi ben kumaşların üzerine dikip süslemede kullanıyorum sadece, aslında çok keyifli deneyin bence, teşekkürler..:)

    tack; Teşekkür ederim Arzucum, ne sakıncası aşkolsun, başçılar tekstil yokuşu çıkışta solda kalıyor, O dönem bursa kumaşa gidemedim ve kumaşı da göremedim tabi, ben bir ara kuşlu bir kumaş daha aldım oradan o olabilir mi ki?şifon gibiydi.

    YanıtlaSil
  13. Semi'nin mutlu elleri; Fiyatlar aşağı-yukarı aynıymış, siz şanslısınız İstanbul kumaş açısından daha avntajlı bir yer buraya göre, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. teşekkürler canım..evet senin aldığın kumaşı hatırlıyorum onuda çok beğenmiştim...benim dediğim panama keteni renkleride çok güzeldi..

    YanıtlaSil
  15. mavi kumaş evet çok güzel.aslında hepsi güzel:)ikeaya bakabildin mi pop art için.ben de buldum bi fotoroman temalı bir kumaş ama fiyat yine astronomik ne yazık ki.bol üretimli günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim Leyyacım, ikea'ya baktım ama tam aradığım gibi değil, hiç bulamazsam başvuracağım bir kumaş, işte o dediğin gibi fotoroma tarzı birşey istiyorum bende :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...