9 Aralık 2011

Battaniyeyi nihayet bitirdim haberini yayınlamayı çok isterdim doğrusu. Elimdeki en ideal battaniye ölçüsü ile karşılaştırdığımda yaklaşık 70 cm daha örmem gerektiğini öğrendim. Şimdi sadece bitirmeyi hedef alıp, her fırsatta örüyorum.
Dün sabahtan önce tatlı akşamına da ay çöreği yaptım utanmadan. Kendime de bir söz verdim, abartmayacak kendimi de sevdiğim yiyeceklerden uzak tutmayacağım çünkü bu yönde koyduğum yemeyeceğim, yapmayacağım kuralları bende ters tepki yaratıyor. Hangisinden uzak durmam gerekiyorsa ona olan ilgim ve alakam kat be kat artıyor.

15 yorum:

  1. Ha gayret battaniye güzel gidiyor, kabak tatlin da ay coreklerin de cok güzel görünüyor, abartmadikca herseyden yemek serbest ;) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. tam yok artık,ne çabuk bitirdin ,maşallah diyecektim ki,henüz bitirmediğini okudum.ama çok ilerlemişsin.yaptığın kısma göre,yapacağın kısım daha az:)
    hamur işi müptelalığı,hep evde olunca kaçınılmaz oluyor,benim gibi keyfine de düşkünsen,daha fena...

    YanıtlaSil
  3. baya varmış daha ama örmesi zevklidir .annem bana ve kızkaedeşime ilk öğrettiği hatta örgü öğrenmemiz için ilk denettiği modeldir hiç unutmam o yüzden.kolay gele.
    bu arada bende elmalı kurabiyeyi gece 11:30da pişirdim halbuki dikkat edeceğim demiştim kendime:)

    YanıtlaSil
  4. şimdi o battaniyeye bakıyor ve ben bunu asla yapamam herhalde diyorum.Bence bu büyük bir azim gerektiriyor.Kendine haksızlık etme bence.Üretmek için içinde büyük enerjiler olan kadınların istedikleri şartlar oluşmayınca bunaldıkları doğrudur.Biliyorum çünkü ben de böyleyim.Böyle durumlarda tek olmadığını bilmek iyi gelir :)Ben de çocuklarım la biri 4 diğeri 3 yaşına kadar evdeydim üstelik bir köyde.onları oyalamak evin içinde kendimi oyalayacak şeyler bulmak çok zordu.Emin ol oğlun okula başladığında kendini yeniden keşfedeceksin.

    YanıtlaSil
  5. battaniye çok güzel oluyor gerçekten..çok sabır isteyen bi iş ..az kalmış kolay gelsin.şu yeme konusundaysa ben de pek farklı değilim kendime sınır koyamıyorum hiç bir zaman,ama zaman zaman iştahsız zaman zaman doymaz bir iştahım oluyor..bir türlü yönetemedim ben bu durumu..keşke bunun bi formulu olsa ,irade bunun tanımı değil..her konuda iradeliyimdir çünki ben mesela ,bu başka birşey..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Arzu; Teşekkür ederim :)

    kpsszede; Bitti demek istiyorum ama hala devam :) evde olan hanımların ortak kaderi hamur işi :( allahtan günlere katılmıyorum.

    sezobigo; Hamur işinin karşıkonulmazlığına örnek olmuş sizinki :) sağolasın..

    modabahar; Denemeden bilemezsin, neden yapamayasın, zor gibi görünen ama o kadar da zor olmayan birşey. bunalımlarıma öyle güzel açıklama getirmişsinizki teşekkür ederim, inşallah, seneye görüp yaşayacağız bakalım :)

    romantikbutik; Teşekkürler, aynen, iştahlı dönemler gelsin istemiyorum hiç :)

    YanıtlaSil
  7. battaniye çok güzel duruyor. darısı başıma darısı başıma:)

    YanıtlaSil
  8. İffet'in günlüğü; Teşekkür ederim, bir başlasan kaçamaz senin elinden, şimdiden kolay gelsin evet darısı başına olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Bende ne zaman yasak koysam daha çok yerim Derya, iştahım açılıyor sanki.En iyisi çok zorlamamak.Battaniye harika oluyor.Az kalmış, kısa sürede bitirirsin sen..

    YanıtlaSil
  10. oy oy maşallah ne kadar güzel gidiyor battaniyen iyi ve sağlıklı günlerde kullanman dileğiyle .çörekler gel beni ye diyor çok nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Fotoğrafın küçük halini görünce bitti sandım. Ne büyük emek ve sabır!
    Bu arada ben de günlere gitmem. Ama evde çocuklar olunca hamur işi kaçınılmaz oluyor. Gün içinde sıvı tüketiminiz çok olursa çok fazla yenmiyor. Diyet yapan biri değilim ama su içmeye özen gösteriyorum. Böylelikle aşırıya kaçmadan her şeyi yiyebiliyorum. (Tabii bu benim bünye, yapıyla çok alakalı bu işler)

    YanıtlaSil
  12. İnşallah Nazancım, çok süründü sanki elimde bitsin istiyorum artık, bencede zorlamamalı bünyeyi.

    mihrimah; Teşekkürler, güzel bir tarif denemeni tavsiye ederim, mutfak etiketinden eski kayıtlarda vardı sanırım tarifi.

    Semi'nin mutlu elleri; Benim en büyük sorunum su içmiyorum, üstelik bir ara ciddi sıkıntı yaşamama rağmen, su içmek gerekli bencede :)

    YanıtlaSil
  13. battaniye çok güzel görünüyor.. tahminen toplam ne kadar ip gidiyor böyle bir battaniyeye.. çook merak ettim doğrusu..şimdiden iyi günlerde kullanın..

    YanıtlaSil
  14. battaniye harika görünüyor.sen de bu azim varken bitirirsin hiç merak etme.ben de sevdiğim herşeyi yiyiyorum ve bu ara verdiğim kiloları geri alıyorum.çok canım sıkılıyor.ama suyu çok içerim.hareketim çok fazladır.biraz ordan kurtarıyorum galiba:)

    YanıtlaSil
  15. Emine Öztürk; Teşekkürler, benim ebatlarım için her renkten 4'er çile diyebiliriz tahminen.

    Ebrulikedi; Teşekkürler, inşallah :) evet su içmek önemli, hareket de, bende ikiside yok :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...