30 Aralık 2011

Yeniyıl kurabiyeleri yapalım istedi okuduğumuz bir hikayeden sonra. Tamam dedim, nasılsa tövbeyi bozdum ben. Kendimce bu öğün kurabiye yediysem sonrakini hafif tut sebze ye vs. gibi kendi kurallarımla yürütmeye çalışacağım ne de olsa. Kuzu her zamanki gibi önlüğünü taktı, kolları sıvadı, başladı şekiller yapmaya, oyununu bitirince kalıplarımızla son şekillerimizi verip hamura, attık fırına.
Geçen seferlerden farklı olarak içine vanilya butter aroma ekledik bu sefer ama ben çok da birşey değiştirdiğini düşünmüyorum, olmasada olurdu, diyet ayağına almıştım bu aromayı tatlıdan uzak duramıyorum ya, normalde kendim doğal aroma olarak ya tarçın ya da limon kabuğu severim ve kullanırım. Bu iş gerçekten bir sanat, ben glazür şekerini pek sevemedim, bir ara pastamızı, kurabiyemizi biraz renklendirelim şekil olsun diyerek birkaç kez aldım, glazür kullandığım yiyecekleri tüketmek pek hoşuma gitmedi doğrusu, ama bu kurabiyelere bayıldım, misafirler özellikle çocuklar için sofrada harika bir yeniyıl sunumu olurdu. Kurabiyeler buradan.

*** YENİYIL ÇEKİLİŞİ İÇİN HATIRLATMA ***

Çekilişimize katılan herkese çok teşekkür edip, bol şans diliyorum. Heyecan olsun diyerek kazanan isme kazandığını mail göndererek bildireceğim ilk önce. 31 Aralık sabahı mail box'ınızı kontrol etmeyi unutmayın, hatta spam klasörünüde, bazen oluyor o klasöre de düşebiliyor mailler. Öğlene doğruda kurra serüvenimizi yayınlayacağım.

9 yorum:

  1. Küçük eller işbaşında.O ellerin yaptığı her şey yenir.Yeni yılın öncelikle sana ve Çınar'a sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim Derya.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. battaniye gene çok güzel olmuş eline sağlık nereye mesaj bırakacaktık kaçırdım heralde yeni yıl bütün hayallerini gerçekleştirebileceğin bir yıl olsun deryaciğim mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  3. oyyy kuzum ne kadar tatlı uğraşıyor minik elleriyle.canım benim.kocaman öptüm kuzucuğu.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben o hamur yoğuran elleri yerimmmmm, oy aslanım benim. Sevgili Derya seni çok ediyorum zaten ama özellikle oğluna kurabiye yaptırman aslında ne kadar zarif ve çok övülesi bir davranış, seni yürekten tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh afiyet olsun canım :)

    YanıtlaSil
  6. kuzucuğa ne çok yakışmış önlüğü... o minik ellerini öpüyorum kocaman...

    ve yeni yılın tüm hayallerini gerçekleştirmesi dileğimle... mutlu yıllar deryacım...

    YanıtlaSil
  7. Nazan; Çok teşekkür ederim Nazancım güzel dileklerin için, amin diyorum :)

    perice hayaller; Çok teşekkür ederim :)

    mihrimah; sevgiler canım :)

    Ecehan; Çok teşekkürler :)

    Teşekkürler Nonicim ;)

    ruşen; Çok teşekkür ederim, güzel dileklere yine amin diyorum, çok sağolun :)

    YanıtlaSil
  8. bize çıkmamış :)) canım kurabiyeler süper görünüyor afiyet olsun, çınar önlüğünün içinde çok tatlı :) şimdiden mutlu yıllar :))

    YanıtlaSil
  9. Çınar çok tatlı maşallah...

    sevgiler,

    www.saadetiblog.com

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...