Yerelması

Hava kapalı, soğuk. Hastalıktan yeni kurtulmuş olarak, dışarı çıkmada temkinliyiz, en oyalayıcı uğraşımdan kısa süreli sıkılmalar yaşadığım şu dönemde, tabiki aklım ister istemez pasta, kurabiye ve keklere kaymıyor değil. Bugün muffin yapalım dedik, vazgeçtim, iyiki de vazgeçmişim. Biliyorum kendimi, sonu kesinlikle pişmanlıkla bitecekti. Yerelmasının faydaları saymakla bitmiyor. (Şeker hastaları için faydalıdır, vücudun direncini artırır, kabızlığı giderir, anne sütünü artırır, bol idrar söktürür, böbreklerin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar, basur memelerine faydalıdır, romatizma, nikris ve mafsal ağrılarında şikayetleri azaltır, cildin güzel olmasını sağlar.)Bilgi buradan. Peki yaptığım bu yemek benim o tatlı özlemimi giderdi mi? kesinlikle hayır, bu sefer de marketten aldığım bir paket abur cuburu yedim, yetmedi tekrar gitmeye üşendim akşama bir paket daha sipariş ettim. Bugün faydalı birşey yapayım derken, kendimi tutamadım yine. Her yıl mevsiminde mutlaka birkaç kez alıp yaptığım bir yemektir yerelması kavurması. Bende Çınar herşeyden yemeli gibi bir takıntı var, biraz da bundan dolayı meraklıyım farklı yemekler pişirmeye. Benim çocukluğumda çiğ olarak yerdik, yemeğini hiç yemedim, çok da sevmezdim tadını aslında. Bu şekilde çok daha lezzetli oluyor bence. Denemek isterseniz tarif burada.

5 yorum:

  1. Yer elması gerçekten çok faydalı diye biliyorum.Eskiler ya yılda bir kez yemeli ya da tarlasından geçmeli demişler yer elması için :)
    Tatlı için önerim ballı yoğurt ya da meyveli yoğurt.

    YanıtlaSil
  2. Çiğ olarak elma gibi çok severim:))

    YanıtlaSil
  3. Keşke bizim evde de yenen bir şey olsaydı:(
    Ben çok severim, annem de sık yapardı. Zeytinyağlı-limonlusunu...

    YanıtlaSil
  4. Ben annemden öğrendiğim gibi yapıyorum yemeğini Derya.Seninki gibi ama patates ekliyorum.Çok severim yemeğini ama soyması zor oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Asortik krep; Eskiler diyorsa zaten kulak vermeli, doğru yoldayım o halde :) ah bir yapabilsem, kandırmıyorki beni, sonrasında daha çok abartıyorum.

    Kaymaklı kadayıf; Ne güzel, bend eçocukken annem rahmetli faydalı ye derdi, öylelikle yerdim zoraki. Ama şimdi yemeği favorim :)

    Semi'nin mutlu elleri; Siz yapın ve yiyin, belki delikanlılarda meraklanır, ben sevmediğim pek çok şeyi sonradan büyük bir sevgiyle yedim inşallah onlarda öyle olur, evet bizimkide limonlu, yok böyle bir lezzet :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...