30 Kasım 2011

Dün erken saatte düştük yola. İlk durak Ulustu, birkaç yer dolaştık. Suluhanda merdiven başında durunca aşağıdaki görüntü, kırmızı-beyazın pötikaresinden puantiyesine her şeklini seven biri olarak, masa örtüleriyle şenlenmiş görüntüyü çok beğendim, buraya başlıca uğrama nedenim yeniyıla dair birşeyler bulmaktı ama heryerden eli boş çıktım.
Ulus'tan sonra Tunalı'ya geçtik. Buradaki mağaza ve pasajlar talan edilip, buraya gelince olmazsa olmaz Kuğulu Park'a da uğradık tabiki. Çınarcım bugün bana pek ses etmesede annesi mağaza mağaza dolaşırken sıkıldı tabi. "Bugün ne giysem" yarışmasını önce diyalogları eğlenceli bulup izlerken, şimdilerde bana faydası olan yanlarını keşfettiğim için izliyorum. Kafamda birşeyler oluşturup alışveriş yapmak herzaman yolunda giden bir yöntem değildi benim için, modaya çok da yakın biri olmayarak, özellikle şimdilerde daha çok ne ile rahatsam onu giyerim tavrımdan dolayı, aramızdaki mesafe epeyce büyüdü. Keşke o moda avciları beni ele alıp, baştan aşağı yeniden yaratsalar, şunu giy, bunu kullan deyip tarzımı da yapıştırsalar üstüme, öyle ikoncan olma hevesinde değilim ama gerçekten yanlış seçimler yaptığımı farkettim mesela.
Kuğulu Park yapraklarını dökmüştü bolca, heryer doluydu. Çınar için yaprak demek, eğlence demek, içinde yatıp yuvarlanmak demek, toplayıp toplayıp başından aşağıya dökmek demek.
Ve yine Kuğulu Park'ta merak ettiğim ama henüz kendisini araştırmaya vakit bulamadığım bu iğne yapraklı ağaç ve kırmızı meyveleri, ne güzel bir ağaçtı o öyle.
Dün gece çok çalışınca tabi bugün tatil yaptım, gezip tozdum sadece. Yok ben artık eskisi gibi değilim galiba, o durmadan örmek, koca koca battaniyeler bitirmek falan geçmişte kalmış artık. Hey gidi gençlik hey..

14 yorum:

  1. fotoğraflar harika... ilk fotodaki bebek sepetlerine ayrıca bayıldım... ve de ankara yı özlediğimi hissediyorum şu anda... oysa ki genellikle kışın ve çoğunlukla hastane (gata) için giderdik. :( yine de fırsat yaratıp alışveriş merkezlerini, işlek çarşılarını gezmek harikaydı...
    bu arada, çevrem beni modern giyiniyor, giyim kuşamını kendince hoş uyduruyor gibi görse de kızım genellikle demode bulur... bir de saçlarım yıllardır hep böyle kıvır kıvır, tepeden tokalı... bazen ben de tepeden tırnağa yeni bir yaratım istemiyor değilim... :)

    YanıtlaSil
  2. Tunalıyı özledim, her öğlen 12-13 mekanımdı oralar ama bankayı özlemedim:))) evet geçen ben de ilginç tipler için seyrederken kendi dolabımın ne kadar boş olduğunu farkettim hele işten ayrılınca milli forma kot üstü kazak şeklinde, beni de bir elden geçirseler fena olmaz hani:))

    YanıtlaSil
  3. kuzuyla ankara nın tadını çıkardığınız güzel bir gün olmuş yine :) dinlenmek senin de hakkın derya, iyi yapmışsın bence :)

    YanıtlaSil
  4. ruşen; Aslında çarşıya sadece o hareketliliği için bile gitmek yetiyor, o saç sorunsalı bende de var, en zor değişen şey bence :)

    kaymaklı kadayıf; Moda avcıları duysunlar sesimizi o zaman :)

    anne kaleminden; Evet yine :) teşekkürler Nihancım..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir gün geçirmişsiniz umarım tüm günleriniz böyle neşeli ve güzel geçer sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ne güzel bir gün olmuş, benimde gidilmesi görülmesi gerekenler listemde vardır kuğulu park bilmiyorum neyi var ama nedense gitmek istiyorum oraya :)

    YanıtlaSil
  7. Of ne güzel:)
    Moda avcılarına benim de ihtiyacım var, hiç alakam yoktur modayla. Ne elime geçerse ve ne ile rahatsam onu giyerim.

    "Hey gidi gençlik" derken, daha yaşımız kaç ki???

    YanıtlaSil
  8. mihrimah; Çok teşekkürler, hep böyle güzel dilekler yazıyorsun birşeyi kırk dere deyince olurmuş derlerya, bende seviniyorum okudukça, sağol, bende size neşeli ve güzel günler dilerim.

    filiz; Güzel bir ortam ben şikayet eder gibi yazmışım ama bende seviyorum, rahatlıyorum dinleniyorum belki de bu yüzden :)

    Semi'nin mutlu elleri; Ben biraz disipline etmeye çalışıyrum şimdilerde alacağım ve giyeceğim şeyleri ama işin ehli fikir ve gözlere kim ihtiyaç duymaz ki?
    Yaş 35 yolun yarısı, ben tiye aldım orda kendimi örgüden dem vurdum ama yaşlı hissediyorum şu aralar, eski enerjim yok gibi ne biliyim öyle yani :)

    YanıtlaSil
  9. Pötikareli örtüler çok şirin gözüküyor...
    Eli boş çıkmak bizlere göre değil tabi ama sonralara kısmettir.
    Bugün ne giysem programını bazılarına gülerek bazılarına da ağzımız açık kalarak izledik.Fakat biz aslını gülmek için kullanıyoruz...
    Minik Çınar'ı gördüm de bende yerinde olsam aynı şeyi yapardım eğlenceli oluyor desem...

    YanıtlaSil
  10. Zeynograf; Çok teşekkürler yorumun için, seni takipteyim :)

    YanıtlaSil
  11. güzel bir gün olmuş ne güzel,ağacı ben de çok beğendim.bu arada eskisi gibi çok örememenin yaşlanmakla bi ilgisi yok bence yakında geçer :)sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. romantikbutik; İnşallah, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Harika bir paylaşım, zevkle okudum. fotoğraflar çok güzel. Suluhanı görünce bir tanıdığı görmüş gibi sevindim.
    Çocuğunuzu Allah bağışlasın, nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
  14. Nergiz GP; Teşekkür ederim, amin...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...