24 Kasım 2011

Örgülerden uzak kaldım birkaç gündür yine. Çağımızın laneti depresyon, stres falan filan. Kendimi iyi hissetmiyorum dediğimde duymazdan gelip sanki öyle bir cümle kurmamışım gibi davranan insanlar daha beter tetikliyor beni. İnsan bazen asıl görmesi gerekenleri görmediğini farkediyor başına daha beteri gelince, ben bu kadar geç kalmak istemiyorum ve uğraşıyorum elimden geldiğince. Cevapları bilip, uygulayamamak tuhaf bir el kol bağlılık hali.
Dün bana çok iyi gelen bir ziyaretimiz oldu, çok tatlı bir insan evinde konuk etti bizi, sevgili İpek hanım, Pirinçhan'dan tanıdığım, iyiki tanımışım dediğim birisi. İş tanışıklığı güzel bir dostluğa dönüştü sonra. Yeni kurduğu sıcak ve ayrıntılarıyla her köşesi kendine hayran bırakan evine konuk olduk. Muhteşem bir kahvaltı sofrasıyla ağırladı bizi tüm misafirperverliğiyle, Çınar'ın izin verdiği kadarıyla çok iyi vakit geçirdik.
İpek hanım'ın dün sabah çaya bakış açımı değiştiren çayından sonra bu sabah bende aynı tadı yakalamak umuduyla bir çay demledim kendime, içinde elma dilimleri, tarçın çubuklu, eğer sizde benim gibi çayı sadece yiyeceklerin yanındaki sıcak içecek olarak görüp, tiryakisi değil iseniz birde bu şeklini deneyin derim, bana çok keyifli geldi bu şekilde içimi.

14 yorum:

  1. güzel bir özellik seninki. ben de her yerde mutlu olabileceğimi düşünürdüm lakin ankara başka, bambaşka :))))

    ne güzel bir dostluğunuz olmuş ipek hanımla, umarım daim olur :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir ziyaret oluş Derya.Dostlarımızla paylaşmak, sıkıntılarımızı hafifletiyor.

    YanıtlaSil
  3. deryacığım bazen insan yorulduğunu hissediyor.farklı ve dinlendirici birşeylere ihtiyaç duyuyor.bazen derin derin nefes alıp güç toplamak istiyor .yaparken zevk veren herşey sıkıcı gelebiliyor.umarım bu durum mevsime bağlıdır. enerjini hemencik toparlayıp o çok sevdiğin örgülerine bir an önce kavuşman dileğiyle.çınarı kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Haliniz hoş ola!
    Sıcacık bir blog burası, pek sevdim :)

    Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  5. Derya Hanım Mrb.Neden Balıkesir'i,kalp içine aldınız? Balıkesir'de yaşamıyorsunuz diye biliyorum ama, açıkcası çok sevindim bu resminiz için.
    nur_10100@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. deryacığım valla birgünde ben bekliyorum kahveye bende çocuk iki tane çınarın canıda sıkılmaz beraber oynarlar gerçekten

    YanıtlaSil
  7. değişiklik iyi geliyor bu gibi durumlarda,şehir değiştirmek ,yolculuk yapmak da iyi gelir bana mesela..sıcak bir arkadaş sohbeti iyi olmuş ama senin için.yakınında böyle birilerinin varlığı rahatlatır.rahatlamak için böyle sohbetleri sık yapmalı ve bu duygu yoğunluğundan kurtulmalısın bir an önce.sonradan bu gibi durumlarda yaşadığı zaman kaybına üzülüyor insan yapacak o kadar çok proje varken..hadi biraz örgü ör bence değişik bi örnek belki de ,örgünün mutluluk hormonunu çoğalttığı bilimsel olarak kanıtlanmış..seni en yakın zamanda daha iyi enerjili görmek umuduyla,sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. anne kaleminden; Nihancım bu güzel özelliğime rağmen çakılı durumdayım malesef :) Ankara da doğdum büyüdüm ama beni bağlayamadı kendine, dostluklar belli bir yaştan sonra daha zor bulunur ve kurulur oluyor, inşallah..

    Nazan; Evet Nazancım, o da terapi adeta, anlatıyoruz delarj oluyoruz, karşımızdakinin dertlerini dinliyor şükrediyoruz bazen.

    mihrimah; Haklısın, mevsime bağladığım yanları da var, ruh hali herzaman aynı seyrini koruyamıyor, insanlık halleri işte, sağol yazdıkların için :)

    Delibu; Teşekkürler :) muhabbetle..

    Nur; Balıkesir'i seviyorum, azıcık sıkılsam sevdiğim yerlerde olmayı istiyorum, aslında Ayvalık aşığı olduğum yer ama elime geçen haritada detaya girilmemiş :) o nedenle balıkesir kalp içinde.

    perice hayaller; Çok teşekkürler, Çınar arkadaş bulduğu için çok sevinecektir eminim :)

    romantik butik; Aynıyız, evet örgüyü ele almalıyım hemen, bende sevmiyorum böyle enerjisi düşük zamanları, blog da artık benim iyi ve üretken yanımdan olduğu kadar bu yanımdan da ister istemez etkileniyor, çok teşekkürler, en kısa sürede daha iyi şekilde :)

    YanıtlaSil
  9. Deryacım kışın enerjimiz daha kolay düşebiliyor, daha depresif hissedebiliyoruz kendimizi ama ne güzel senin hobilerin var, bence örgülerinden uzak durma, böyle zamanlarda hobilerimiz bizi negatif düşüncelerden arındırıyor bence... kendine çok iyi bak. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Nonicim, haklısın bizdende sevgilerle.. :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba derya hn. ismim nur. Blogunuzu zevkle takip ediyorum.. İp renklerine ve uyumlarına hayran kaldım. Ria etsem hangi marka ip kullanıyorsunuz?

    sevgiler,teşekkürler
    nur

    YanıtlaSil
  12. Teşekür ederim Nur hanım, ipim Kartopu Gonca serisi.

    YanıtlaSil
  13. Ben bu gidilmek istenen yeri ve kalbi çooooook sevdim. Sanırım yaşadığı çakılı olduğu kadar orayı sevmeyen en çok ikimiziz:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Pasaklı kraliçe; Galiba sizdende zaman zaman okuyorum kendi sıkılgan yazılarımdan :) bizdende sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...