22 Kasım 2011

Bugün hava güzel olunca kuzuyla Roma Hamamı kalıntılarını görmeye gittik. Çankırı Caddesi üzerinde. Belki defalarca önünden geçmemize rağmen bu benim ilk ziyaretimdi.
Açıkhavada sergilenen kalıntıları gezmek çok keyifliydi, Çınar işin tarih kısmını şimdilik es geçsede açık alanda koşturmayı, mevcut taşlar arasında gizlenip oynamayı çok sevdi. İki tur attık bu yüzden, gitmek istemedi. Kendi deyimiyle salgonozlar buldu, gezi boyunca inceledi. Bu müzeyi gezmek ve burayla ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tık. Ankara'daki diğer müzeler hakkında bilgi için buraya tık. Çok büyük bir alana yayılmış bu eserlerin yanısıra, yeni kazılarda hala devam etmekte.
Bugün sümbülümde bir hareketlenme olduğunu farkettim. Boyadığım teneke kutulardan birine oturttum. Büyüyüp çiçek verirmi bilmiyorum bekleyip göreceğiz.

11 yorum:

  1. Kübranazla Antalyada topladığımız salyangozlar geldi aklıma:)iyice temizleyip,boyayıp süs yapacaktı bebeğim ama annesi ondan habersiz atıverdi çöpe...ne yapayım ama çok kötü şeyler hatırlatıyorlardı bana:)

    ne güzel böyle birlikte gezmeniz...

    YanıtlaSil
  2. Tarih dolu güzel bir gün geçirmişsiniz.
    Sümbül bu mevsimde açar mı bilmiyorum, genelde bahara doğru açmış halini görüyorum sağda solda.

    YanıtlaSil
  3. Ne harika bir saksı ve bardak onlar öyle. Cıvıl cıvıl. Senin bu çiçekli objelerin beni bitiriyor valla. Ay içim açılıyor veee ben de istiyorum hep ayy benim de olsa diyorum çocuk gibi:):):)Orayı ben de görmedim. Gelince gitmek çok isterim. Kaç sene kaldım gitmemişim ne yazık. Çok beğendim. Ankaraya bol bol zaman ayırmak lazım ne çok gezilip görülecek yeri var. İyiki gitmişsiniz canım..Öptüm

    YanıtlaSil
  4. çınar ve sizin için çok hoş bir gezi olmuş havanın güzel olduğu günlerde bende imrenerek bakıyorum dışarıya. malum küçük bir ilçede yaşıyoruz gidecek bir yer yok.hayırlısı bakalım.inşallah sümbülünüzde güzelliğini getirir şirin evinize sevgiler.kuzucuğa kocaman öpücük..

    YanıtlaSil
  5. Roma kalıntılarını ben de hala gezmedim Derya.Çocuklarla bir program yapsam ne güzel olur..

    YanıtlaSil
  6. harikasınız :) çok seviyorum sizin gezilerinizi özellikle kale, çıkrıkçılar, hamamönü o civar en sevdiğim yerler. bir bahar gelsin uzun uzun gezeceğim ben de :)

    YanıtlaSil
  7. keyifli bir gezi olmuş kuzuya..sümbülü iyiki hatırlattın bende bakıyım benim soğancıklara ne alemdeler...

    YanıtlaSil
  8. benim lisemin yanındaki müzeeee:))4 yıl orda okudum ve 1 kez sanat tarihcimizin zoruyla gezmiştik resimlere bakınca aslında ne kadar harika bir yer olduğunu hatırladım bende oğlumu alıp gideyim, ana oğul gezmelerinize hayranım:))

    YanıtlaSil
  9. kpsszede; Benimki de çok istedi eve götürelim dedi ama allahtan çabuk ikna ettim ben taşımam deyince atıverdi.

    Semi'nin mutlu elleri; Evet güzeldi, sümbüller seralarda hazırlanıp şu günlerde çıkıyorlar piyasaya, benimki geçen seneden kalan bakalım ne olacak, aslında kış mevsiminde mis kokulu ve pıtır pıtır çiçekli sümbüller çok iyi oluyor evde.

    Tuğbanın dünyası; Tuğbacım tarzlarımız aynı galiba, beğendiğin şeylerden istediklerini bana söyleyebilirsin senin içinde alırım gidince, gelince gez mutlaka hamamı çok güzel, ben seviyorum böyle yerleri gezmeyi, bizdenden öpücükler.. :)

    mihrimah; Küçük demeyin vardır mutlaka bişeyler, gezmek için illaki büyükşehir gerekmez, sümbül dilekleriniz olur inşallah, :)

    Nazan; Evet tavsiye ederim, ben zaten severim Çınarda açık hava olması yüzünden oynadı, koşturdu o da sevdi :)

    anne kaleminden; Güzel haftasonlarını değerlendirin baharı beklemeyin :) benim de favori mekanlarım..

    tack; Sümbüller uyanıyorlar şu ara.

    figen; Ne şanslıymışsınız, gerçi o yaşlarda çok ilgi alanı olmuyor bu tarz yerler, ama o gün orada olmak çok keyifliydi benim için, Çınar da açık havada koşturup oynadı o da o yönünü sevdi sanırım.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzelmiş iyi ki paylaşmışsınız. Ben de kızımı alıp gideyim iyi havalarda. Sümbül şimdi nasıl acaba?

    YanıtlaSil
  11. Nergiz GP; Mutlaka gidin, ben çok seviyorum oğlumla böyle yerleri gezmeyi, onlar için da iyi bence, sümbül büyüyor açmasını umuyorum, hatta yanına birde arkadaş getirdim o açtı bile, belki o da ona bakar da daha hızlı büyür belki :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...