17 Kasım 2011

Dün karar arifesindeydim, başladığım ripple çok renkli olsun isterken, gidişhata bakıp hiç içime sinmediğini farkettim. Yaklaşık 10-12 sıra söktüm ve katışan birkaç rengi çıkardım. Şimdi gönül rahatlığıyla devam etmekteyim. İki ucu yanyana getirip canlandırmasını da yaptım ve iyiki sökmüşüm.
Masa başında oturmamak, o yemeği kendi yememesi için neler neler yapıyor, yemek saatleri hala işkence ikimiz içinde, masa başında oturup kuzu kuzu yemeğini yiyen çocuk var mı merak ediyorum, ne şanslıdır annesi. Ben "yemezsen yeme, acıkınca nasıl olsa yiyeceksin" i desteklesemde kendimizde bir türlü uygulayamıyorum. Dün akşam da yine bir oyun üretip masadan kaçan, ağzında yemek bulaşıklarıyla, önce kızdırıp sonra güldüren kuzu.
Gönlümü de nereden fethedeceğini çok iyi öğrenmiş. Oyunda işler çıkmaza giripte anne sıkılınca hemen arabasıyla Ayvalığa götürüyor beni. Şimdi orada olmayı kim istemez ki, fırsat olsa da birde kış mevsimini görüp, yaşasak oralarda.

15 yorum:

  1. Battaniyenin renk düzeni bence de böyle çok uyumlu olmuş Derya.Yemek konusunda bizde dertliyiz.Efe 7 yaşında ama çoğu zaman elimle yediriyorum.Erkek çocukları sebze yemeklerini çok sevmiyor.Onlara köfte, makarna ve hamburger olsun.Büyükte o yaşlarda çok yemezdi ama ergenlikte iştahları açılıyor.

    YanıtlaSil
  2. Deryacım çok iyi anlıyorum seni, biz de Ekin'le aynı sorunu yaşıyoruz 6 yaşında ve hala yemek saatlerinde masaya oturmamak ,yemek beğenmemek gibi davranışlardan bolca var ..ben çoğu zaman tepsiye koyup odasına götürüyorum yemeğini ama bundan nefret ediyorum..her fırsatta alıştırmak içinyeni yöntem kovalıyorum ama malesef.şimdilerde doğumgünü olduğundan kızım biyaş daha büyüdün evde senin de sorumluluğun olacak artık deyip masayı hazırlamama yardım ettirdim geçen akşam .biraz yedi bizimle sonra yine gitmek için mızırdanmaya başladı .bakalım ne kadar sürecek bunlar..

    YanıtlaSil
  3. merhaba sevgili Derya baby ripple'ın yapılışını yayınlarsan çok sevineceğim,çok güzel görünüyor,dayanamadım bnde yapmak istiyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ay canım bizde yemek yemeyenlerdeniz... bazen kızıyorum bazen kendi haline bırakıyorum hayırlısı bakalım....battaniye çok güzel görünüyor... bitişini merakla ve heyecanla bekliyorum. sağlıkla ve sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  5. Yemek yeme konusunda ben de kendileri yemeleri taraftarıyım. Mutlaka masada oturarak, hayatımda tabak elimde hiç gezmedim. Ne evde, ne başka bir yerde. Gezenler de ayrıca çok komik görünüyor dışarıdan. Zaten uzmanlar hareket halinde yemenin sindirim sistemi ve sağlık açısından uygun olmadığını söylerler. Masada yiyorlar ama tabii ki istediğim gibi miktarda değil. Büyük oğlumun iştahı çok açık bu aralar, hiç zorlanmadan ne koyarsam yiyor. Ufaklık biraz sıkıntılı, sevdiği şeyler olması lazım ve yemek sırasında ya çok konuşuyor, ya da başka şeylerle ilgileniyor. Arada ben birkaç kaşık koyuyorum ağzına. Bazen de aç kalkıyor ama ıvır zıvır hiç bir yok diyorum ve gerçekten vermiyorum. Karnı aç olan çikolata, çubuk kraker falan yemez diyorum.

    Çocuklarla ilgili konular, sorular bitmez...Büyümek ne kadar zor:))Bir doktor bana ilk çocuğumda uykuyu bile öğreteceksiniz demişti. Ne zaman gündüz, ne zaman gece bilmesi lazım vs. Onun anlattıkları ve kitapları okuyarak ve hep aynı ritmde kalarak uykuyla ilgili hastalık ve diş çıkarma durumları hariç tek bir sorun yaşamadım. Hala da aynı...

    Bu arada Ayvalık`ı ben çok severim. Özellikle Cunda Adası`nı. Şimdi Cunda`da Bay Nihat`ta yanan şöminenin yanında rakı-balık yapmaya hiç hayır demem:))

    YanıtlaSil
  6. Renk akışı güzel olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Örgüye bu şekilde deavm etme kararı alman iyi olmuş en azından içine sinerek örmeye devam eder sonrasındada kullanırsın canım..Sebze yemekleri kız veya erkek çocuk hiç farketmiyor canım yedirmek için illaki kırk takla attırıyorlar bize:))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba , çok güzel örgüler örüyorsunuz , imrenerek okuyorum sizi.. Benim sizden bir ricam olacak , eğer sizin için zor olmazsa battaniyeleriniz için nasıl ipler kullandığınız görmemiz için iplerin de ambalajlı fotolarını koyabilir misiniz , ben de motifli ya da ripple battaniye örmek istiyorum ama ip konusunda çekimser kalıyorum , ip markası , tığ numarası belirtirseniz belki biraz daha gaza gelebilirim :) Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Nazan; Teşekkürler, yemeyince rahat edemiyorum, belki birkaç gün yemezsen yeme yapabilsem birşeyler değişirmi acaba bilmiyorum

    romantikbutik; Ah bu annelerin çilesi hiç birmiyor, benimde denemediğim yöntem kalmadı ama sökmedi hiçbirisi, çaresiz peşindeyim bende.

    Semi'nin mutlu elleri; Ah o çocuklar otururmu hiç bırak dolaşarak yesin deyip bu işin zeminini yapan kişinin kulaklarını çınlatıyorum sık sık. Bende ara ara geziyorum peşisıra , kimbilir nasıl görünüyorum :) Ah Cunda bayıldım bittim o evlerine, sokaklarına, kedilerine..

    Hülya; Teşekkür ederim..

    Matifetane; Teşekkürler, aslında yemeklerde sıkıntımız yok şükür, birde eline çatal-kaşık alıp yese

    Adsız?; Teşekkür ederim, en kısa sürede yayınlayacağım sorularınızla ilgili postu :)

    YanıtlaSil
  10. violet; En kısa sürede anlatımlı yakın plan resimli olarak yazacağım.

    mihrimah; Bende yapabilsem keşke, kendi haline bırakmayı, teşekkürler bend ebattaniyeyi bir an önce bitirmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. annesini tanıyor işte yakışıklı,nasıl mutlu olacağını biliyor...
    yemek hemen hemen her anne-çocuk ikilisinde bir dönem sorun oluyor.düzelecektir diye umuyor ve çok üztüne gitmiyorum ben...

    YanıtlaSil
  12. RENK KOMBİNASYONU HARİKA GÜZEL AÇIKLAMA İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  13. kpsszede; Bende, birgün kendi kendini doyurup yemeğini yiyeceğini ummak istiyorum, çocuklar farkettirmiyorlar ama çok iyi biliyor ve tanıyorlar bizi.,


    Gönül;Rica ederim..

    YanıtlaSil
  14. kendi karnını doyurması süper olurdu. bizimkiler kreşte gayet iyiler bu konuda ancak evde mutlaka laf kalabalığı oyun eşliğinde bizim yedirmemizi istiyorlar. dediğin günler ne zaman gelecek ben de bekliyorum. ama doğru yoldasın mümkün olduğunca desteklemek gerek. battaniye harika görünüyor :) bu devirde böyle oğlan zor bulunur, bir sıkılmaya soluğu ayvalıkta alıyorsunuz demek :)))

    YanıtlaSil
  15. anne kaleminden; İnşallah Çınar da okula başlayınca yer, oralarda aç mı kalacak diye korkmuyor değilim hani, battaniye için teşekkürler, biter mi bilmiyorum ama örüyorum işte, yüreğim daralınca anlıyor oğlum, mutlu ol diye başlıyor cümlesi sonrası ayvalık işte, ben uzaklaşmayı seviyorum, her istediğimde uzaklaşamasam bile :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...