16 Kasım 2011

Haftasonu çok değil iki gün elimde istediğim renkler olmadığı için örgüden uzak kaldım. Öyle büyük bir boşluk hissettim ve sıkıldım ki anlatamam. İplere kavuşunca yine maratona başladım, peşisıra örgüler. Aslında ölçülü, ayarlı bir insanımdır, birtek bu örgü konusunda neden böyle coşuyorum bilmiyorum, ölçü kaçıyor, muazzam bir yarış başlatıyorum kendimle, derken hızlı koşup birden yoruluyorum.
Böyle zamanlarda hemen kitaplarıma koşarım. Hala elimden bırakamayacağım bir başucu aramaktayım. Kitabevine gidip gidip boş dönüyorum. Çorap serüveni bugün itibariyle benim için artık bitmiştir. Bir daha denedim ama yok olmuyor. İnternetteki bir tarif üzerine başladım, şahane gitti, bitti, diktikten sonrası hayal kırıklığı. Kendime göre sayı ayarlamam, epeyce sök, ör yapmam gerekiyordu. Pes ettim. Pasajı ziyaret edip şahane çoraplar buldum ve artık peşini bırakıyorum.

14 yorum:

  1. İnanamıyorum sana bu kadar çok ve güzel şeyi nasıl yapabiliyorsun kısacık zamanda

    YanıtlaSil
  2. Ben çorapta çok kusur bulamadım Derya.Bence az biraz çaba ile kusursuz olacak.İp ve örgü konusunda nasıl da benziyoruz.Bugün Sanayi handa tarif ettiğin dükkana gittim.Annem için yelek ipi aldım.İpler hem ekonomik hem de kaliteli.Bana Nako'nun çile iplerini hatırlattı ama lif örülenlerden değil.Örgüsü yumuşacık oluyor..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Derya'cim niye pes ettin anlamadim gayet güzel görünüyor ayağında coraplar. Bu arada ben Hakan Günday'ın AZ isimli kitabını okuyorum. Beni çok sardı, konusuna bir bak istersen. Öpüyorum seni ve Çınar'ı. Nilüfer.

    YanıtlaSil
  4. Renkli iple başlanmış örgüyü görünce Kuzuya atkı başlanmış sandım.Diğer görsele geçince ve çorabı görünce çok şaşırdım..Ben beğendim rengarenk ,çok hoş..
    Örgü konusunda aynıyız.Sıkılmadan günlerce örebilirim ben:)))

    YanıtlaSil
  5. güllü kutuların çok güzelmiş.çorap gayet güzel durutor.ipin renkleri çok güzel.hayalkırıklığı yaşanacak bir durum yok bence.kimbilir nasıl sıcacık tutar

    YanıtlaSil
  6. çorap çok güzel olmuş bence .güle güle giy..sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Sizin fotoğraflara bakınca hep aklımdan "ne kadar renkli bir ev" diye geçiyor:)

    YanıtlaSil
  8. valla ne yalan söyleyim hiç bir problem görünmüyor bu harika ötesi çorapta iyi ve sağlıklı günlerde kullan canım

    YanıtlaSil
  9. Back to black; Evde olunca uzun uzun vakti oluyor insanın canım, birde bu tarz işleri sveince vakit olmasada yaratılıyor sanırım ondan, sevgilerimle :)

    Nazancım, çorap tek kare çünkü en güzel görünen hali bu :) giyince rahat ve hoş olmadı kısaca, o ipciye gitmeyeli epey oluyor bende ördüğüm boleroyu çok seviyorum yumuşacık, kolay gelisn..


    Nilüfercim, çok denedim, hayalidmeki halini yakalayamdığım için pes, dediğin kitaba bakıcam teşekkürler, öpüyorum seni ve Ege'yi :)

    Sihirli Günce; :) atkı olsa belkide daha işlevsel olurdu, çorabı beceremedim çünkü.

    ebrulikedi; Resimden öyle görünüyor Ebrucum, ben artık gzüel örenlerin peşindeyim.

    romantikbutik; Teşekkür ederim..

    Semi'nin mutlu elleri; Çingene çalar kürt oynar misali değil de, İyi anlamdadır umarım :) aslında çok dol dolu incik boncuk seven biri değilim, olan da bunlar.

    mihrimah; Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. sanki olmuş gibi görünüyor ama tam anlaşılmıyor tabi.ölçülerde sorun varsa dediğin gibi ör sök yapmak gerekir.renkleri güzelmiş ama.

    YanıtlaSil
  11. çorap çok da kötü durmamış bence...
    battaniyene hastayım zaten:)) ellerine sağlık çok hoş görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. kpsszede; İpi bende çok sevdim, başarılı iş çıkamaması kötü oldu.

    alonenes; Bu en güzel duruş şekli çünkü :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. Kuzum
    hangi ara yapıyosun bu kadar çok örğüyü trikotaj atölyesi gibisin maşallah....
    Ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil
  14. Yıldız; Teşekkürler, aceleciyim hiç bir zaman keyifle yapamam, çabucak yapıp bitirmeliyim bu huya görede geliştirdim elim de hızlı sanırım :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...