1 Kasım 2011

Bugün kaçamak bir gün olacak yine. Bir poşet şekeri ana oğulun hüplettiği, kuzunun "babama söylemeyelim" dediği bir gün. Ara ara yapıyoruz bu kaçamakları, avm'de dondurma yiyip bazen de böyle koca bir paket şekeri mideye indirdiğimiz. Aslında yine o az yesin diye ben daha çok yiyorum galiba.
Ben ki sağlıklı yiyeceklere dikkat eden biri olarak, bugün bu şeker yendiyse, öğün atlamaksızın geri kalan gün içinde mutlaka sebze, meyve ve de protein kaynaklı yiyecekler tüketiriz. Bir kötü üç iyi derken, kötünün etkisini ve zararını azalttığımızı düşünürüm hep.
Babama söylemeyelim diyen çocuğun babası sanmayın ki katı, kuralcı. Kendisiyle çocuk olup en çok onunla oynar ve kuralları yıkarlar. Evdeki kuralcı ve korkulan kişi ben iken neden böyle bir davranış sergilediğini bende çözemedim henüz.
Bugün itibariyle biraz daha iyi gibiyiz ikimizde. En azından yutkunurken acı hissetmiyorum. Çınar bol bol boyama yapıyor şu ara. Eskiden boyama kitaplarıyla çok ilgilenmezdi, şu ara beni şaşırtan güzel işler çıkarıyor, masa başında vakit geçiriyor, tahtaya vuruyorum tabi.

6 yorum:

  1. jelibon jelatin içerdiği için küçük miktarlarda günlük düzenli tüketimi öneriliyor :) beni bu düşünce biraz rahatlatıyor :)

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun.ben de kaç gündür öksürüyorum.ciğerlerime indi ağrı.mevsim geçişinden dolayı sanırım herkes hasta.tek tesellim öyküye geçirmemiş olmam.sahlep çok iyi geliyor.muhakkak iç bence.

    YanıtlaSil
  3. battaniyenin renkleri çok güzel gözüküyor bu arada.

    YanıtlaSil
  4. Elimde bir kitap var epeydir sindire sindire okuduğum. Beslenme yalanları üzerine. Kitabı bitirince herhalde beslenmeyi tamamen durduracağım:))
    Ama bir gerçek ki günümüzde bizler kendimiz sebzemizi, meyvemizi yetiştirmediğimiz, hayvanımızı beslemediğimiz sürece zaten eskiye göre çok daha katkılı besleniyoruz. Bir de bunun üzerine renklendiricilerin, aromaların cirit attığı ürünleri alıp eve gitirmek katmerli katkı oluyor. Ben eve almıyorum, dışarıda arkadaşları ikram ederse tabii ki bir şey demiyorum. Ya da aile ziyaretlerinde bayramlarda bazen veriyorlar o zaman da sesim çıkmaz. Ama prensip olarak benden destek görmesinler diye eve almıyorum. Sosis salam gibi şarküteri de dahil. (çok feci bir anneyim:))

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun kuzuya yarasın jelibonlar :))

    sen çok azimli maharetli kadınsın baykuş yastıkların da üstesinden geleceğinden eminim:)

    YanıtlaSil
  6. anne kaleminden; yemeden yapamıyoruz, böyle tesellilerle :)

    ebrulikedi; Geçmiş olsun Ebrucum, sahlebi de çok severim, içeceğim mutlaka. Aman Öykü'ye geçmeden atlat inşallah.. Beğenmene sevindim battaniyeyi.

    Semi'nin mutlu elleri; Çok haklısınız, herşey bozuldu herşey, şu günlerde peynir bulamıyorum mesela ben, tadı çok yabancı hangisini alsam, bende aralıklarla alıyorum zararlı olduğunu bildiğim şeyleri, allaha emanet yaşıyoruz,bu yiyip içtiklerimizle.

    Back to Black; Teşekkürler canım, koltuklarım kabardı bu arada :) sağolasın güzel düşüncelerin için, sevgiler...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...