8 Ekim 2011

Farklı bir çeşit iple deneyeceğim deyip durduğum battaniye için dün Ulus'tan bulduğum aşağıdaki renklerden ibaret ithal iplerle, ilk örgü denememe başladım. Büyüyen tığ ve alıştığım kalınlıktan farklı iple örmek tuhaf gelsede, daha kalın dolayısıyla çabuk büyüyen bir örgü elde edeceğim sanırım.
Bir süre önce rengini değiştirdiğim sandalyeler için yeni rengine daha uyumlu minderler diktim. Şu renk işin içine girince nasıl da değişiyor eşya, önceki hali şimdi gözüme inanılmaz derecede çirkin geliyor, kapkara. Şimdi ise içimi açıyor resmen baktıkça. Yıllarca bu kapkara mobilyalarla yaşamışım, şimdi evdeki her koyu renk gözüme batar oldu doğrusu.
Çıkrıkçıların alt sokaklarında dolaşmayı çok severim, mutlaka birşeyler çıkar önüme ya eskilerden aşina ya da böyle yeni trendlere dair birşeyler, yine burada bulduğum puantiyesiyle sevdiğim şimdilik ne yapacağımı bilmediğim yemenim. Bu puantiye aşkımı kuzum bile öğrenmiş olacak ki, bu sabah mutfağa girip yeni minderleri görünce "ama anne bunlay poyantiyeli değil?" demezmi.

4 yorum:

  1. Ben bu motifleri cok seviyorum fakat surekli basima gelen bir sorunu paylasmak istedim; farkli renklerden motif yapmak istedigimde, iyi dugum attigimi sanmama ragmen ipler ek yerlerinden ayriliyor ve motiflerimin bazilari sükülüyor, bunun icin bana ne önerebilirsiniz? Tesekkürler simdiden.

    YanıtlaSil
  2. kalın iple daha çabuk ilerliyor işler ben daha çok seviyorum sen de alışınca kolayına gidecek:)) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Arzu; Sorunuzla ilgili bir post hazırlayacağım en kısa sürede, ip değiştirme, düğüm ve sağlamlaştırma diyerek, umarım yardımı olur :)

    Alonenes; Teşekkürler, alışabilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. ben de hep kalın iple örerim.örgü çabuk büyüyor.elim ona çok alışkın.örgü örmeyi öyle özledim ki.öykü yürüdüğünden beri örgü öremiyorum.battaniye örüyordum yarım kaldı.seni gördükçe yünlerime bakıyorum.öykü izin verse neler yapacağım.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...