26 Ekim 2011

Dün akşam MTA Tabiat Tarihi Müzesi konuşulunca, babasından dinlediklerini bir an önce görmek isteyen kuzu ile ertesi gün yola koyulduk. En son yıllar önce belkide ilkokul zamanlarımda görmüştüm burayı.
Okumak anlamında her sergilenen parçanın rakamlarını okuyup, yapıştırılmış etiketleri neden alamadığına hayıflanmanın dışında ilgisini çeken bölümleri baktı, inceledi..
Çınar'a dinazorlar hakkındaki bilgileri okuduğumda bir sonrakiler için örnek teşkil etti söylediklerim. Diğerlerini kendince okuyup anlattı bana. Bir daha gelebilirmiyiz deyince çok mutlu oldum sıkılmadığına, artık müze gezmelerine başlayabiliriz. Ortak zevkler yarattığımıza sevinip dönerken, ayaklarımıza kara sular inipte, karnımızda acıkınca Kızılay'da yemek molası verdik. Artık adeta arkadaşım olan bu 4,5'luk delikanlı neyi tercih ederse, konuşup, biraz tartışıp ama sonra anlaşıp yapıyoruz. Böyle zamanlarda ne zaman büyüdün diye soruyorum hep kendime.
Örgü dantellerimi her fırsatta kullanmaya çalışıyorum.Masa, sehpa birde yüzey rengi beyaz olsa. Bu ay çok şanslıyım bugün bir hediye daha aldım uzaklardan. Yine hepsi birbirinden şahane. Hepsini büyük bir keyifle kullanacağımdan emin olabilirsiniz, hele o çanta, çok teşekkür ederim tekrar, çok mutlu oldum gerçekten..

11 yorum:

  1. mta müzesi...ilkokul yıllarımın ilk müzesi.Çok güzel.HAtıralarım geldi aklıma.Biz yaşlandık o dinazor hala aynı duruyor. Kuzenleirmi götürecektim bir ara.Ama yolunu adresini bulamadım.Çocukluktan kalma Çiftliğin ordaki Atatürk evinin yanında diye hatırlıyordum.Atatürk evini gezebildik bizde.Neticede hala gidemedik.Artık biraz daha sabredip bende sizin gibi çocuğumla gideyim.
    Sizin delikanlıda çok tatlı bu arada.

    YanıtlaSil
  2. aa tabiat tarihi müzesine gittiniz demek :)) ben de çok istiyorum oraya götürmeyi çocukları, ilk fırsatta gideceğiz :) hediyeleri güle güle kullanın, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. zeyzey; Teşekkürler.. Çiftliğe yakın gibi görünsede Atatürk'ün evine uzak kalıyor. 100.Yıl dolmuşlarına binip, MTA'nın arka kapısında inicem derseniz tam önünde inersiniz, Eskişehir yolu girişinden değil.

    anne kaleminden; Teşekkürler, mutlaka gidin, bizimki pek sevdi.

    YanıtlaSil
  4. Özendim özendim....Biz geçen sene çocukları Ankara`ya götürelim dedik ve öncelikle Anıtkabir`e gittik. MTA planlarımız arasındaydı, yerini arabayla gittiğimiz için ve Ankara`yı fazla bilmediğimizden zar zor bulduk. Bulduk ama içeri giremedik, kapalıydı ve birkaç gün daha kapalı kalacaktı. Bakıma almışlar:( Çocuklar dinazor kemikleri yerine kapıdan dönünce hayal kırıklığı oldu...İstanbul`da yeni açılmış Jurassic Land, şimdi orayı planlıyoruz:
    http://www.jurassicland.com.tr/
    (Forum İstanbul`da)

    YanıtlaSil
  5. Bizde geçen haftalarda gittik.Müzenin yeni halini çok beğendim.Bir de müzenin karşısında enerji parkı vardı Derya.Çınar henüz küçük ama biraz büyükler için çok eğitici bir yer orası da.Rüzgar türbini, petrol arama platformu, maden ocağı gibi düzenlemeler yapmışlar.İçeride de hidrolik, kömür ve nükleer santralların modelleri ve çalışma prensipleri gösterilmiş.Bende bir ara resimleri bloğuma koymak istiyorum.MTA çok başarılı bu konuda..

    YanıtlaSil
  6. Semi'nin mutlu elleri; Kötü bir tesadüf olmuş, yanlış bilmiyorsam sadece Ptesileri kapalı, tekrar gelmek isterseniz :) İnşallah bir gün İstanbul da bize kısmet olur, hep aklımda ama bir kaçamak yapabilirsek inşallah, çok seviyorum İstanbulu.

    Nazan; Teşekkür ederim ben bilmiyordum o parkı, ne güzel düşünmüşler, bencede başarılıymış.

    YanıtlaSil
  7. Bir gezinizde bende eşlik etmek istiyorum ama.. :)) Çok isterim.

    YanıtlaSil
  8. Asortik krep; İnşallah, buralara yolunuz düşünce, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım benim iyi ki hatırlattın, en kısa zamanda bende çocukları götüreceğim, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. Çantalarınız pek Asortikmiş , bayıldım:O). Sizi yeni keşfettim ama ayrılamıyorum buradan bir türlü, el emeği ürünlerinizin hepsini çok sevdim...

    YanıtlaSil
  11. Marifetli Cadı; Rica ederim... :)

    Burcu-Mutfak Camı; Çok teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...