20 Eylül 2011

Kuzuyla ben hastayız iki gündür. Üşüttük diyemiyorum malum havalar hala çok güzel. Nedenini bilemediğimiz bir nedenden dolayı hastayız, burunlarımızı fırk fırk çekiyoruz ana oğul. Şimdi çaydanlıkta memleketinden gelme ıhlamur ve çiçekleri, birkaç ayva yaprağı, bir elmanın kalın soyulmuş kabuğu ve birkaç dilim kabuklu limon ile beraber kaynayıp demleniyorlar. İçine birer kaşık bal ekleyip içeceğiz. Böyle durumlarda refleks harekettir bende bişeyler kaynatmak, çok severim. Hastalığın seyrine göre ilaçlara başvurur veya hiç ilaç almayız.
Dün bugüne göre daha iyiydim. Bugün sık sık hapşırıp, sık sık burnumu siliyorum, kafam kazan gibi tabir edilen şekilde. Pazar günü evde temizlik hareketi başladı. Odalar boyanıyor, ruloyu kapmamla iyi bir boyacı olduğmu anlamam bir oldu. Hangi akla hizmet önümüzdeki haftasonunu beklemedik bilmiyorum, daldık hemen işe, bir günde ne yapabilirsiniz ki, ertesi gün ben boş durabilirmiyim hiç, hem boyadım, hem yıkadım yerleştirdim. Bugün itibariyle elim kolum kalkmamakta. Şimdi haftasonuna kadar dinlenerekten şu hastalığı atlatmaya çalışacağız. Sonrasında yine işler bizi bekler. Duvar kağıdı düşündüğüm yatak odası için seçim yapmalı, kalan yerleri de ha gayret boyamalıyız. İşler bittikten sonra evdeki o mis hava ve fresh görüntü tüm yorgunluğa değer. Bu arada mobilya boyamak için bir boya buldum ancak kapatıcı özelliğini en az beş kattan sonra gösteren gayet sulu kıvamlı bir boya. İkincisini boyamayı gözüm yemiyor, koca koca duvarlar beni korkutamadı ama bu sandalyeyi boyamak istemiyorum, bence herşey boyada bitiyor, ilkinde akışkan kıvam, örtücülüğün yeteriz oluşu vs. beni soğuttu bu projeden ahh swing color ahh sana yetişemedim işte, iş yarım kaldı ne yapayım, beni hayallerime kavuşturması için bir başkasına yıkacağım bu işi galiba.

3 yorum:

  1. Geçmiş size ve kuzuya olsun. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun. ben 1 ay içinde iki kez oldum ve gerçekten bu havalar da şakr şakır burun akıntısı çekilmiyor.acil şifalar

    YanıtlaSil
  3. Hülya; Teşekkürler..

    seddosh; Aynen çekilmiyor, teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...