6 Ağustos 2011

Bu nazar boncuklarını kendime adıyorum ve kırkbirkere maşallah diyorum. Uzun zamandır ne başladıysam ya vazgeçtim veya yarım bıraktım ya da hiç başlamadım, ama bu bolero ilerliyor resmen. Epey yol katettim. Yine kol ve yaka oyuntuları beni biraz zorlasa da son kenarları da geçince neye benzeyecek göreceğiz. Şimdilik iki yarım kol ve bir ön kaldı. Ama artık akıllandım, nazara inanmam demedim hiç hayatımda ama çok da takmazdım, artık inanıyorum göz değmesine. Bloğumdan cümle aleme "ben yaptım" " ben yaptım" diye resimlediğim yazdığım pek çok elişim varken, blog dünyası dışından, gerçek dünyadan biri varki artık ondan çekiniyor ve bir tek ona elişlerimi göstermeme kararını bugün itibariyle resmen alıyorum. Kitap arayışındayım. Okumaktan keyif alacağım ve sürükleyici bir kitap. Tüm eleştirilere rağmen Elif Şafak'ın "Aşk" ile Ahmet Ümit'in "İstanbul Hatırası" kitaplarının tadı damağımda kaldı. Aslında öyle aman aman bir kitap kurdu değilimdir ama çok kitabım vardır, üstelik kıymetlidirde öyle vermem kimselere. Böyle konularda kendim belki de beni bildiğimden anlayışlıyımdır. Kitap hacılama, okuyup geri getiricem diye üstüne yatma gibi huyları olan insanlardan koruyabildiğimce uzak tutmuşumdur kitaplarımı. Çünkü hepsinin ayrı bir yeri vardır bende, aldığım yer, tarih hatta kiminle aldığım hepsini yazarım bir köşesine.

8 yorum:

  1. Bir polisiye delisi olarak, Ejderha Dövmeli Kızı tavsiye ederim Derya.Popüler kitaplardan olsa da sağlam bir kurgusu ve değişik bir anlatımı var.
    Bu arada Maşallah da diyeyim.Bazen bir işi üst üste yapınca bende de sıkılmalar oluyor.Seninki de geçici bir durumdur..

    YanıtlaSil
  2. Nazan hn, tavsiye için teşekkürler en kısa zamanda Dost'a gidince bakacağım, beni genelde arka kapak ya çeker ya da vazgeçirir bakalım ne olacak.Ben hiç bıkmazdım ama kendimce hala nazar diyorum bu durumuma :)

    YanıtlaSil
  3. kafam rahat olmayınca çok fazla kitap okuma hevesim olmaz..ama şuan elimde iskender palanın şah&mat kitabı var..güzelmi evet güzel bi kitap..

    bu arada maşallah =)

    YanıtlaSil
  4. Maaşallah maaşallah. Dost kitabevi üniversitede öğrenciyken(Eskişehirde) günübirlik giderdik Ankara ya ve mutlaka uğrardık Dost a aah eski günler ah Kalsikleri gördüm belki okumuşsundur ama okumadıysan Suç ve ceza diyorum ben

    YanıtlaSil
  5. malesef o şekilde kaybettiğim kitabım çoktur benim de.güvenip verirsin,benim okurken tattığım hazzı o da tatsın dersin ama üstüne yatar belki okumaz bile.ben de artık vermiyorum kimselere.çok okumak istiyorsa gitsin alsın...

    YanıtlaSil
  6. maşallah nazar değmesin diyorum .Nazara bende çok inanırım

    YanıtlaSil
  7. polisiye gerilim türünde GRANGE'ı tek geçerim ve tavsiye ederim. bolero çok güzel görünüyor.. ben de nazara önceden çok takmazdım ama o kadar sık nazar oluyor ki.. artık tüm nazar dualarını ezberlemek zorunda kaldım. sen de dikkat et..kuzucuğa ve sana 41 kere maşallah..

    YanıtlaSil
  8. Sema; Listeme yazdım, teşekkürler ona da bakacağım kitabevine gidince.

    Bıraktığım izler; Muhteşem bir kitap okudum hemde yıllar önce, teşekkürler..

    kpsszede;Aynen katılıyorum.

    Çılgın mevdoş;Teşekkürler.

    Emine Öztürk;Tavsiyeniz listeye eklenmiştir, ona da bakacağım çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...