22 Temmuz 2011

Dikiş denemelerim için seçtiğim kumaşlarım. Mavi çiçekli olan elbise için, çizgili olan kuzunun diğerlerini bilmiyorum henüz karar vermedim. Nerede o bir çıkışta iki semti fethettiğimiz serin günler, sadece Kızılay'ı dolaşabildik bu kez, birde havanın serinlemesini beklediğimiz halde ikinci bir yere uğramak zor geldi. Zaten elbiselik veya pijamalık kumaş adına Ulus'ta çok yer yok, Kale'ye çıkarken o yokuşta bir- iki kumaşçı var, onun dışındakilerde pek rastlamadım, gerçi bugüne kadar elbiselik kumaş da aramamıştım, benim alanım yastık, çanta, patchworkdü. Kızılay'ın dört bir yanını sarmış Bursa kumaş mağazalarıydı elbet uğrak yerimiz. Benim gibi acemiler için eğer sonuç kötü olursa üzülmeyeceğim ama iyi de sonuçlanırsa giyilebilir ucuz fiyatlı kumaşlar.


Eski Gima binasının üzerindeki yerinden taşındığından beri ilk gidişim Melbo'ya. Buranın en çok Paçanga böreğini severdim, giderken de aklımda onu da mideye indirmek vardı ama yeni menüde yoktu malesef. Şimdiki yerini ve içerisini çok beğendim.

Tohumdan bu hale gelen çiçeklerim, hala adını bilmiyorum.Gün geçtikçe coştukça coşuyor.

Kuzu ile yemek ve uyku vakitlerinde küsüşüyoruz hep. Yemek saati işkencesi devam ediyor, akşama kadar önüne tek lokma koymasam ben acıktım demez herhalde. Uyku vakitlerinde de uyumamak için binbir bahane, ağlamalar, kavgalar neler neler. Bunlar dışında canciğer kuzu sarmasıyız. Ben ona aşığım o bana.

6 yorum:

  1. Kedi tırnağı.Yani çiçeğin adı:)Ben de çok severim,çok da arsızdır tohumun düştüğü her yerde biter.

    YanıtlaSil
  2. ooo ne güzel gezmişsiniz...ana oğul bizde üşenmezsek inecez kızılaya oğluşla..kumaşların süper kuşlu ve lacivert güzel elbise olur..
    o çiçekten bendede var çok severim benimki yeni açmaya başladı adı cadı tırnağı diye biliyorum...
    dikiş için şimdiden kolay gelsin bide ben başlayabilsem....

    YanıtlaSil
  3. Başak; Teşekkürler ne güzel adı varmış :)

    tack; Teşekkürler, üşenmeyin iyi geliyor gerçekten ama mümkünse serinlikte inin derim, zira diğeri tam bir eziyet oluyor sıcakta.

    YanıtlaSil
  4. bu kumaşlar harika ,çantalık kumaş olarak goblen daha saglıklı birazda sert duruşu güzel ,kolay gelsin ve afiyet olsun :)harika bir fotograf

    YanıtlaSil
  5. benden önce söylemişler çiçeği.kedi tırnağı.öyle arsızdır ki renk renk açar.aynı toprakla seneye de açar o.ben de her sene çıkıyor.

    YanıtlaSil
  6. dikişdersi; Teşekkür ederim, kumaşları kendime ve kuzuya bişeyler dikerek değerlendireceğim. Çanta dikmeyi artık bıraktım.

    ebrulikedi; İnşallah benimkilerde seneye yine çıkarlar.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...