2 Haziran 2011

Bir süredir uzak kaldığım dikiş malzemelerimle buluşuyorum. Benim için yine bir ilk olacak, evdeki pufa kılıf dikeceğim. Bakalım nasıl olacak. Bir o kadar heyecanlıyım nasıl olacak diye, ama bir taraftanda başlayamıyorum elim gitmiyor bir türlü. Başarısızlıkla sonuçlanacak diye korkuyorum galiba. Dünden beri gidip-gelip, ölçüyorum, kumaşı evir çevir katla yapıyorum başlayacağım inşallah.
Eksilen iplerimi tamamladım. Son günlerde takıldığım renklerden yapıyorum yine birşeyler.
Bugün erken başladık güne, dün akşamdan şekere yatırdığımız çilekleri kaynatıp reçel yaptık. Sabahtan evi saran mis bir koku vardı. Çileklerimiz öyle minik aromatik çileklerden olmadığı halde güzel koktu pişerken. Bu yaz çeşit çeşit reçel yapma planlarım var artık kuzu da seviyor. Yılın ilk reçeli hazır.

8 yorum:

  1. hımmm miss gibi çilek kokusu taaaaa buralara geldi ...renkler güzel olmuş ..bence pufunu örgü ile kapla ..

    YanıtlaSil
  2. GÜZEL BİR ÖRTÜ ÇIKACAK GALİBA.MAŞALLAH DİYELİM

    YanıtlaSil
  3. Canımcım valla hiç korkma bence yaparsın seeeeenn:) kumaş da puf da pek güzel..ee sende de yetenek var güzel olmaması için bir neden yok..hem olmasa ne olur ki yeniden denersin..bence hemen başla..ben heyecanla bekliyorum..öptüm kocaman:)

    YanıtlaSil
  4. kelebekana; Düşünmedim değil aslında ama kumaş daha cazip geldi.

    otuzundansonra; Teşekkürler, inşallah :)

    Tuğbacım, sağol gazımı aldım :) bakalım birazdan oturacağım başına. Dediğin gibi olmasa bir daha denerim, keybedecek bişey yok
    Bende öperim canım.. :)

    YanıtlaSil
  5. akıl vermek gibi olmasın ama bende evdeki pufa yaptım en kolay yol kumaşın tersten pufa ortalıyarak ser sonraköşelerden iğneleyerek teğelle kulak gibi olacak onları dikiş payı bırakarak kes makineye çek düzünü çevir kapak gibi geçir

    YanıtlaSil
  6. perice hayaller; Aklın yolu birmiş :) aynen öyle yaptım bende, güzel de oldu sadece alt kısmına ek yapacaktım etek gibi ama eteksiz uzun olması pufa daha uygun oldu ama ben biraz boyu kısa tutmuşum malesef, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Ayy ben bu örgüye bayıldııım,renk geçişleri çok başarılı seçmşsiniz,anneannem de bana böyle bir battaniye benzeri birşey örmüştü küçükken:))o geldi aklıma..

    YanıtlaSil
  8. Bir içmimarın mabedi; Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...