3 Mayıs 2011

Yeni başladığım ripple battaniye ağır ilerliyor renklerde hala kararsızım. Bazen bu tarz işlerin amacı olan "evde yarım kalan ipleri değerlendirin" kuralını uygulayayım dedim, çünkü epey bir parça ipim vardı, lakin renkler biraraya gelince çok karmaşık olacak gibi geldi, sade işleri sevmeme rağmen, işte tüm bu çelişkiler içinde pek fazla ilerleyemedim. Her zamanki gibi bir deneyeyim dediğim başka şeylere kaydım hemen. Günümüzün ıslak mendilleri kağıt havlularına rağmen bazen ikram edilen şeye göre misafirlere böyle bir ıslak birde kuru, mümkünse de örgü peçete vermek gerekiyor. Eskiden çok yaygındı, belki hala öyle bilmiyorum. Bende o işe de olur diye böyle bir motif yaptım. Sonra baktım bardak altlığı da olabilir, birkaç renk sehpa üzerinde, sonra koltuklar üzerindeki yastıklar ve battaniyeler eşliğinde örgü delisi bana uygun bir ev olurdu herhalde, diyerek oyalandım.
Çınar'ın arkadaşı princess Lidya için hazırladığım çamaşır torbaları, kreşte kullanacak.
Dün akşam kısa süre için uğrayan misafirlerimizi tam yolcu ederken, kapıyı açtığımız andan itibaren bina içinden burnumuza çalınan kek kokusu, Çınar'ı öyle cezbetti ki, tutturdu kek diye misafirlerimizi uğurladıktan sonra mutfağa girip geç bir vakit kek pişirmek zorunda kaldım. Hem kızgın hem de canı istedi demek ki çocuğun diyerek, belli bir tarife bağlı kalmaksızın malzemeleri birleştiriverdim. İlk defa içinde muz ve elma kullandım. Hafif ıslak kek ayarında bir kek oldu, kuzu kekini mideye indirip rahatça uykuya yattı. İşin komik yanı, misafirlerimize vakit darlığı nedeniyle hazırlayamadığım keki, onlardan sonra mutfağa girip yapmam, çok garip oldu. Not: Şadiyecim utanaraktan yazdım bu postu, böyle bir kek borcum var size sonraki buluşmamızda..

9 yorum:

  1. pardak altlığı süper fikir... mobilyayı korumak açısından da bazen zorunlu oluyor....ben de yapmalıyım bu tarz bardak altlıkları...

    YanıtlaSil
  2. Eminecim uzun süredir yorumunu okumuyordum, hoşgeldin.

    YanıtlaSil
  3. bu ripple modele bende bayılıyorum bence en güzel battaniye modeli bende başladım ama ağır ilerliyor

    YanıtlaSil
  4. perice hayaller; Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. bende kek olayına bittim.. bu çocukların bize yaptıramayacağı yok sanırım:)

    YanıtlaSil
  6. yasemin; Yok gerçekten de, dediğim gibi hem kızıyorum hem de bir an önce yapayım da yesin canı istedi çocuğun koktu burnuna diyerekten çabucak yapmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Canım valla bayıldım bardak altlıklarına süperler güle güle kullan. eskiden beri severim ben salonlarda odalarda böyle el işi şeyleri nasıl da güzel duruyor ve bir ruh katıyor. Kocaman sevgiler canım..ayrıca o kupana da hastayım yaa valla inşallah nazar falan değdirmem:):):)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Tuğbacım, kesinlikle haklısın ruh katıyor, kupamı yedekledim kazalara karşı ama değmez senin nazarın sanmıyorum :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Masallah cok hamaratsiniz :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...