21 Mayıs 2011

Resimlerden de anlaşılacağı gibi bir Ulus turu yaptık arkadaşımla. Ulus yine kendine has havası ve ortamıyla çok iyi geldi bize. Geziye erken başlamak güzelmiş, günü erken saatlerden itibaren değerlendirmek, tenha sokaklar ve günün tazeliğini yaşamak.
Bugüne ait bir anımız olsun diye hanımların el işlerini sattığı bir pazardan saçları şenlendirmek üzere bandanalarımızı aldık ve şansımız daim olsun diyerekten de şans yüzüklerimizi taktık parmaklarımıza. Hediyelerim için tekrar teşekkür ederim, mutlulukla takacağım ikisinide.



Ölü Ozanlar Derneği dvd'sini dün akşam izledim. Çok etkilendim, çevremiz belli kalıplar ve kurallarla kuşatılmış. Bize ne kadar yanlış ya da yaşanabilir gelmesede. Bütün bunlardan sıyrılabilen ve herşekilde baskıcı bu zihniyetlere karşı durmayı başarabilen insanlara hayranlığım kat be kat artıyor. Az kullanılan yolları tercih etmek, farklı düşünebilmek ve yaşamak. Özellikle sonu, bu yolda yürümeye çalışanların karşılaştığı sonu ve kaybetmiş gibi görünselerde aslında kazandıklarını gösteriyor. Filmi izledikten sonra hoşuma giden ve unutmamak istediğim bu sözlerin geçtiği bölümü yeniden izledim ve not aldım.

"Ormana gittim çünkü bilinçli yaşamak istiyordum
hayatın iliğini emerek yaşamak istiyordum
h
ayat olmayan herşeyi geride bırakıp
ölüm anım geldiğinde
aslında yaşamadığımı öğrenmek istemiyordum."

4 yorum:

  1. güzel bir gün olmuş bandanana bayıldım bu sene pek moda ama saçım kısa diye pek yakışmıyo uzun saçlı bayanlara çok yakışıyor.ayrıca yazdığım sözler gerçekten çok etkileyici en kısa zamanda izleyeceğim bu filmi :)

    YanıtlaSil
  2. Kendinizi sınırlamayın, kısa saçlarla da gayet güzel durduğunu biliyorum. Mutlaka deneyin. Filmi de kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Deryacım bu ulusta gerçekten değişik bir şeyler var insanı kendine çeken. bende orada olmayı çok seviyorum orada huzurlu ve neşeli oluyorum bir sürü güzellik keşfediyorum. ne iyi yapıyorsun da vakit buldukça gidiyorsun çok özeniyorum sana. ayrıca gerçekten bandanalar süper.bendede bir yemeni vardı şimdi kenarına ponpon dikicem yaz için bakalım nasıl olucak..bu arada ölü ozanlar derneğini ben de çok severek izlemiştim ne çok ders çıkartıyor insan..ve yazdığın sözün hemen çıktısını alıp duvarıma asıyorum ofisimin:)öptüm kocaman.çınarı da öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Tuğbacım, zevklerimiz ve beğenilerimiz ortak gerçekten. Sevgiler, bizdende kocaman öpücükler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...