21 Nisan 2011

Bugün keyfimiz pek yerindeydi benimde kuzununda, o oyuna doydu, şımardı durdu. Ben ise bol bol sohbet ettim, gardrop karıştırdık.Yarım gün bile olsa çok iyi geldi.


Bugün arpa şehriye salatası ve patatesli milföy böreği ziyafeti de vardı. Ben hamur işlerinin kendi yaptıklarımla peşpeşe gelişinden biraz huzursuz olsamda afiyetle mideye indirdim. Bugün haftasonu için kısa bir seyahat planı yaptık, seyahat denince bende akan sular durur, bir insan gezmeyi bu kadar mı sever? evet ben seviyorum. Şehir dışına çıkamıyormuyum o aralar, Ankara içinde uzun uzun otobüs yolculuklarıyla yapıyorum o zaman. Fazla kelimeye dökemediğim ama uzaklaştıkça veya yeni yerler gördükçe yaşadığımı daha bir hisseder oluyorum.

Arpa şehriye salatası henüz denemediğim ama merak ettiğim bir salataydı, çok da gözümde büyüttüğüm kadar zor değilmiş. Bir bardak şehriye tuzlu ve az yağlı suda haşlanıyor, soğuk suyla güzelce yıkanıyor. Yağ, limon tuz ile soslanıyor. İçine katacağınız yeşillik size kalmış, hepsi ince ince kıyılıyor (Maydonoz, bol dereotu, yeşil soğan, haşlanmış yeşil mercimek ve sarımsak ekledik biz) karıştırılıyor sonrada afiyetle yeniyor. Damak zevkinize göre çeşitlendirilebilir, gayet lezzetli bir çay saati salatası oldu, kısır ve patates salatası dışında bir alternatif, tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. arpa şehriyesine bayılırım ben içerisine sadece dereotu maydanoz ve tavuk eti didikleyip koyuyordum birde mercimekli denemeliyim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...