2 Nisan 2011

Bugün uzun bir gündü. Anne oğul epey bir gezdik yine. Birde hava yağmurlu olmasaydı, yağmurun da güzel yanları vardı tabiki, ıslandık ikimizde, sonradan hasta olmazsak ıslanmak da gayet güzeldi. Önce Kızılay Sakarya Caddesindeydik. Çiçekçileri gezdik, yanlarından geçerken burnumuza çalınan mis koku harikaydı. Bahar nedeniyle dopdoluydu tezgahlar, hepsi birbirinden güzel rengarenk çiçekler. Resime bakıp makaronun tadına baktım sanmayın. Görüntü güzel görünüyordu çekiverdim. Sonraki durak Ulus. Ankara Garı'nın ne zaman önünden geçsem tren yolculuğu isteklerim depreşiyor. En son kuzu 8-9 aylıkken gitmiştik Gençlik Parkına, bugün de yolumuzun üzeriydi uğradık, hatta birde kukla sergisi varmış onu gezdik. Akman Bozacısı Ulus şubesinde mola verdik. Buradan çıkışta sonlanmadı tabi gezmemiz, çıkışta yağmur muhalefetine rağmen hemen bir dolmuşa atlayıp bu sefer de 365 avm'ye gittik. Bu yağmurda en iyi yer kapalı yer diyerek burada da vakit geçirip evimizin yolunu tuttuk. Aslında planım Ulus'taki Yahudi mahallesini bulup gezmek ve fotolamaktı yağmur nedeniyle güneşli başka bir güne kaldı.

4 yorum:

  1. Ben de bayılıyorum şu kuzunun uyumuna, insanlar tatilde seyahatte belli olurmuş kendini çok iyi ispat etti doğrusu, size çok iyiyol arkadaşı.Neredeymiş bu yahudi mahallesi, bir gün birlikte mi keşfetsek acaba? sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kuzu biraz aksi olsa da (dışarıdan bakınca belli olmuyor :) gerçekten de arkadaşım, yoldaşım oldu. Nereye gitsem sürüklüyorum onu da.
    Bende meraktayım Sinem hanımcım o kadar çok Ulus'ta dolaşırım geçtiğimiz günlerde duydum böyle bir yeri, utandım kendimden, birde Ulussever olucam diye, neden olmasın beraber keşfederiz, zaten havalar düzelsin bir Ulus yapacaktık öyle değilmi, ne güzel tanışmış oluruz hemde. Birde Hatipoğlu Konağı varmış süper Ankara manzaralı onu biliyormusunuz? şimdi bu ikisi keşfedilmeyi beklemede bende.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar bende bir süredir izliyorum sizi benim yıllardır yapmadığım şeyleri yapıyorsunuz bayılıyorum:)yahudi mahallesi denizciler caddesinin paralelinde bir yer, çoğu virane olmuş evler var ama sokağa girince farklı bir mimari olduğu hemen anlaşılıyor.ulusta çalışırken mimar arkadaşlarla her öğlen farklı turlar düzenlerdik, onların ünv.ödev bilgilerinden ulustaki, kaledeki evler konaklar hakkında bayağı bilgi sahibi olmuştum.Bir gün bende oğlumla katılsam keşke size!!!

    YanıtlaSil
  4. ganfi; Merhaba, sizde katılın oğluşunuzla beraber dolaşalım :)bende büyük merak konusu oldu, muhtemelen daha önce gittim ama adını bilmiyordum gibi geliyor, bakalım gittiğimizde göreceğiz, sevgiler.. :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...