Mutfakta

Ispanağı birde böyle deneyin, şimdiye kadar yapmadıysanız. Körpe ıspanak yaprakları, biraz taze soğan doğranıp, üzerine ezilmiş sarımsak, tuz, limon, zeytinyağı ile sos hazırlanır. Tabağa alınıp üzeri iri ceviz taneleri ile süslenir. Yemeğini oldum olası severek tüketememişimdir. En sevdiğim şekli el açması börek içiydi, şimdi bir de bu salatası oldu.

Bu da portakallı kereviz denemesi. Kerevizi de en çok süzme yoğurt içine rendelenerek çiğden salatasını severim, yemeğini de çok severek yemesemde arada bir ne pişireceğini bilemeyice yapardım. Ama artık bu tarifi denedik ve çok sevdik. Tarif Aylin hanımın bloğundan. Tek fark ben arpacık soğan kullanmadım.

3 yorum:

  1. Boşnakız biz ıspanaklı açma kol böreğine bayılırım ama öğrenemedim maalesef yapanları da yolculadık çok üzülüyorum çok

    YanıtlaSil
  2. Aynı dert bende de var. Rahmetli annemin börekleri burnumda tüter bazen, neyseki ablam biraz olsun ona yakın şeyler yapıyorda oradan avunuyorum bende.

    YanıtlaSil
  3. Ahh canım ne de güzel olmuştur o ıspanak şimdi tabi kereviz de. bak nasıl burnuma kokusu geldi şimdi. Ben ne zamandır yemek yapamıyorum evimizde olmadığımız için. iş yerinin misafirhanesinde de elektrik ocağı var minicik onda işte ıvır zıvır yapıyoruz bazen minik şeyler. canım istiyor şöyle bol yeşillik yemek hatta roka krizim geldi diyebilirim bir de semizotu salatası ooff..sen bolca yeşillik ye benim için de..öptüm canım

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...