Motif ekleme

Daha önce de birkaç yorumda motif ekleme hakkında bilgi istenmişti. Naçizane benim yaptığım şekli anlatmaya çalışacağım. Motiflerde trabzanlar trabzana, delikler deliklere gelecek şekilde, bunların başlangıç köşelerine batıyoruz. Eğer motifimizi örerken aralarda örneğin 3 zincir çekiliyorsa, bu birleştirme yerlerinde de aynı kural devam edecek.
Yukarıda tam köşe kısım birleştiriliyor. Önce bir trabzan yapıp diğer motifteki birinci trabzana batıp, dönüyor ve üçlü trabzanı tamamlıyorum. Bir zincir yapıp hem kırmızı hem yeşilin ortasından tutturupüçünü bir kerede çekip ikinci zinciri yapıyor sonra birtane daha zincir yapıp devam ediyor köşede yapmam gereken ikinci üçlü trabzanı örüyorum.


Köşe üçlüleri tamamlandıktan sonra bir zincir çekip diğer motifinde tamamlanan üçlüsünün köşesine batıyorum. Hem diğer motife tutunup hemde eklediğim motifin son sırasını örüyorum.




Tarifle biraz karmaşık gibi geliyor, umarım resimlerden bişeyler çıkarırsınız çünkü biliyorum berbat anlattım, aslında çok da kasmadan ya iple dikerek veya iki motifi birbirine tığlama şeklinde de birleştirme yapılabilir. Eğer becerebilirsem örerken videomu çekerek buraya eklemeye veya bu eklemenin hazır videosunu bulursam tekrardan yayınlamaya çalışıcam. Hanımları kare motif örmede gaza getirmeye devam :) Nasılsa bir şekilde birbirine tutturulur bu motifler hanımlar, siz örün, örmeye devam.
Not: Sevgili Fatma yardımcı olabildim mi bilmiyorum, aklına takılan yer olursa yine sor,sevgiler..

12 yorum:

  1. bu anlatım çok iyi oldu ben de soracaktım çünkü. teşekkürler. Dikme işlemi sizinki kadar düzgün olmuyor bence, ben öyle yapıyorum da:)

    YanıtlaSil
  2. ben de vakit buldukça her renkten kare kare haroşa örüp atıyorum sepete ama nasıl biter bitince nasıl eklerim bilemiyorum henüz..

    YanıtlaSil
  3. ben de bu şekilde yapıyorum.ama dediğin gibi bu birleştirmeyi anlatmak da bayağı zor.

    YanıtlaSil
  4. Çok incelik isteyen, emek isteyen bir uğraşı, ve tabiki sabır :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim:) Uygulama yaptığımda daha iyi anlarım herhalde..

    fatma

    YanıtlaSil
  6. birdy; Rica ederim, haklısınız en düzgünü bu şekilde oluyor.

    funda; Aslında en önemli kısmını yapıyorsunuz şimdi, parça olsun birleştirmek kolay

    ebrulikedi; Anlatımdan ziyade resimler yardımcı olur inşallah çünkü berbat bir anlatıcıyım :)

    gezi/yorum; Evet bencede.


    fatma; Evet kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  7. ben iyi geldim gaza derya sayende:)) örmeye devam...çokta gülüyorum yaa bana gelen arkadaşlarım olsun inanamıyolar..sen mi yaptın hadi canım diyolar:))sıkılırdım hemen elişinden..ama şimdik öle miiii :) yaptıkça yapasım geliyo..

    YanıtlaSil
  8. havva; İtinayla gaza getirilir efendim :) ne güzel, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. daha başka bırlestırme yontemı bılıyormusun bılıyorsan rıca etsem paylaşırmısın şmdıden tşk ederım kuzucuğunda cok tatlıymıs massallah dılyelımde nazar deymesın kuzucuna

    YanıtlaSil
  10. hayat; Birleştirme yöntemlerinde en alengirli olan bu idi o yüzden resimli anlatmaya çalıştım, onun dışında iki motifi yanyana getirip, normal sıkıiğne ile birleştirilebilir tığla veya iğne iplikle dikilerek de yapılabilir.

    YanıtlaSil
  11. Sıra birleştirmeye gelince daha iyi anlayacağım sanırım.
    Bir de tüm motiflerde en son rengin hep aynı olması birleştirirken çok büyük kolaylık, onu anladım. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. zeugma; Kolay gelsin, keyifli olsun..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...