4 Şubat 2011


Tembelleştim yine bu aralar, birşeyleri yanyana getirip kombineler yapmaya, bişeyler ortaya çıkarmaya çalışsamda yok, ilham olmadan olmuyor. Örgümde yatıyor öyle koltukta, beni canlandıracak, harekete geçirecek bişeyler lazım.
Özellikle bu ayazlarda başta en çok ayaklar olmak üzere ısıtamaz oldum kendimi. Sonra böyle dediğimde etraftan hep dinlediğim, bişey yemiyorsun, kendine bakmıyorsunlardan sonra kendime siyah üzüm kürü yapmaya karar verdim. Bu arada tavuklu örtüleri toplamaya devam..
Ayaz soğuk falan ama dışarı adım atabildiğimiz zamanları değerlendirdik hep. Çınarım benden kitap istedi, nasıl evde dururum, araba değil kitap. Tabi çok mutlu oldum. En yakın Dost'ta aldık soluğumuzu. Oyalandık, seçtik. Kitabevinin kendine has huzurlu etkisini daha kapısından içeri girer girmez hissettim, seviyorum orada oyalanmayı, kitap karıştırmayı, raflar arasında dolaşmayı. Zaten bir eskiciler birde kitapçılar beni böyle etkiliyor. Huzur veriyor. Kızılay'da en sevdiğim sokaklardan biridir Yüksel Caddesi, yılllarca sabah akşam geçtiğim ve hiç bıkmadığım bir yer, burada kısa bir tur, olmazsa olmaz simitimizi de alıp yola devam..
Ne kadar soğuk olursa olsun umurunda değil, ben sarıp sarmalama, o koşup oynama derdinde.

5 yorum:

  1. oğlumda benden ilk kitap isteyince bende bi hoş olmuştum ayrıca yüksel dost ilk gençliğimin hatta tüm gençliğimin geçtiği yerler çok severim oraları

    YanıtlaSil
  2. Bende eskicilerden ve dost kitabevinden çok hoşlananlardanım.Gerçi eskici pek bulunmuyor.Ankaranın haftasonları açılan kocaman bi bit pazarı olsa ne kadar güzel olurdu.Bu arada tavuklu örtünüze bayıldım.Tavuk en sevdiğim figürdür.Sormak ayıp olmazsa örtüyü nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?Bu arada gripten dolayı uzak kaldığım mekanları sizin sayenizde gezebiliyorum çok teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. morinek; Artık oyuncak almaktan ve sadece arabalara ilgisi olmasından dolayı çok üzülüyordum, kitap deyince dünyalar benim oldu tabi.

    evrensel; Rica ederim :) Aslında böyle bir bit pazarı var Ayrancı'da kuruluyor henüz gitmedim ben, eskiciler için daha çok Ulusu tercih ediyorum kale ve civarını,tavuklu örtü Tepehome dan, aslında kurulama bezi ama ben örtü yaptım kendisini.

    YanıtlaSil
  4. Ayrancıdaki pazara fırsat buldukça gidiyorum her ayın ilk pazarı kuruluyor.Gerçekten çok güzel bi pazar yalnız çok pahalı müze gezer gibi gezebiliyorum sadece.Ama yinede görmenizi tavsiye ederim.Yanlış hatırlamıyorsan her ayın 2. cumarteside ulusta pirinçhanın çevresinde bi yere kuruluyor.Bu arada tepe home'a bi uğrayacağım çok teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Koşup oynamasa çocuk olduğu nerden belli olacak demi?koşacak ki enerjisini harcasın,yorulsun,eve gidince uyusun ve anneciği de biraz kendiyle başbaşa kalsın...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...