14 Şubat 2011

Uzun süredir evdeki eşyaları yenileme işleri yapmıyordum, gözüme takılıp duran baharatlığı biraz renklendirmek istedim. Bu yıl mutfakta kırmızılar daha bir hakim olacak gibi bizde. Kırmızı süzgeçler, kırmızı örtüler, kırmızı tabaklar.. derken aralarına katılan kırmızı baharatlığım.

Günün menüsü zeytinyağlı enginar, çok fazla tüketmediğimiz bir sebzeydi ta ki kuzu Çınar aramıza katılana kadar. Bu tarif Maranki'nin şifalı yemekler kitabından denediğim ve çok beğendiğimiz bir yemek, limonlar kabuklarıyla atılıyor ve dereotuyla beraber kuzunun deyimiyle çok zeyyetli oluyor. Tavsiye ederim.

Bugün beni bekleyen bir çamaşır dağı var, onlar yıkanırken, kuzu da uyurken bana da battaniyelerimle başbaşa kalmak düşüyor. Artık bu mavişi bitirmek istiyorum ve ara bulduğum her an bir sıra dahi olsa örmeye çalışıyorum. Unutmadan bugün kandil, kandiliniz mübarek olsun.

5 yorum:

  1. kolay gelsin. Kandiliniz mubarek olsun

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş olmuş baharatlığınız. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık kırmızı olsun benim olsun derim, çok severim çok, pek güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Nur hanım..

    Begonvilli ev; Teşekkür ederim..

    Aynen öyle Sinem hanım bu yıl daha bir seviyorum kırmızıyı nedense :)

    YanıtlaSil
  5. kırmızıyı her yerde severm baharatlığınızın yeni halide çok güzel olmş.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...