17 Aralık 2010-2

Bu modelleri çok çalışmış olsamda elimde kalan olmadı hiç, yapılan asla ilk yapılan gibi olmasa da, zaman zaman aklıma düşen beğendiğim modellerden kendim için yeniden hazırlıyorum. Bugün bunu diktim, belki bu şekilde çerçeve olsa fena olmaz gibi.

Yastıklarıma da yine çok önceleri battaniye olarak başlayıp sonra dikdörtgen yastığa dönüştürdüğüm ve pasajımda ilk sattığım eşya olan ripple modelinden, bir tane de kendime yapmaya karar verdim. Bu yastıklar bir gün oluşmasını umduğum dikiş odamda kullanılabilecekler mi merak içindeyim. Bir kenara kaldırmak yerine içlerini doldurup doldurup sanki ertesi gün kullanılacaklarmış gibi hazır tutuyorum.



Hz. Mevlana'nın 737. ölüm yıldönümü Şeb-i Arus törenleriyle anılıyor. Ölümünden sonra dostlarına üzülmemelerini vasiyet eden Hz. Mevlana kendi ölümüne yaradana duyduğu aşktan dolayı sevdiğine kavuşma yani düğün gecesi (Şeb-i Arus ) demiştir.

Can konağını aramadaysan, cansın;
Bir lokma ekmek arıyorsan, ekmeksin.
Şu nükteyi biliyorsan,
İşi biliyorsun demektir.
Neyi arıyorsan o'sun sen.
Mevlana Celaleddin-i Rumi Divanı kebir s:164

5 yorum:

  1. derya hanım gene çok güzel şeyler yapmışsınız elinize sağlık resimlerde güllü çiçekli kumaşlar var masa örtüsü falanmı yoksa kumaşmı merak ettim bende çiçekli döşemelik kumaşlar arıyorumda

    YanıtlaSil
  2. perice hayaller; Teşekkür ederim, çiçekli kumaş diye kastettiğiniz yastıkların altından görünen ise o eski bir masa örtüsü. Bir süre önce ikinci olarak pirinç han'dan almıştım.Döşemelik çiçekli kumaşı Ulus Çıkrıkçılar yokuşunda bolca bulabilirsiniz, tabi Ankara iseniz :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler ankaradayım tabide ulusa gitmek benim için biraz zor çok sık gidemiyorum ben birde baykuş yastıklarınızdan istiyorumda kızıma sipariş yapıyormusunuz bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  4. perice hayaller; Sipariş üzerine çalışıyorum sizede yapabilirim tabiki.

    YanıtlaSil
  5. "Neyi arıyorsan o'sun sen." ne de güzel demiş gene..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...