Samanpazarı-Pirinçhan-Suluhan..


Bugün Pirinçhan'daki satışlarımıza bakmak üzere Ulustaydık. Oraya gelmeden mutlaka uğradığımız Antikacılar Çarşısından kuzumun her gittiğimizde vitrinine uzun uzun bakıp kaldığı, gittiğimiz saatte de çoğunlukla kapalı olan "Baykuş ve diğerleri" kolleksiyon evinden nihayet istediği arabalara yakından bakıp, bir tanesini de ona aldık. Oğlumun, şimdiki pırıl pırıl boyalı, neredeyse gerçeği ile birebir aynı, pilli, kumandalı vs. arabaların yanında böyle mütevazı ve eski tip oyuncakları beğenmesi beni çok mutlu ediyor.

Bu kaleden sonraki ilk molamız. Henüz sağnak yağmur başlamadan önce güneşin parladığı anlar,

Burası Suluhan. Geç keşfedip, Samanpazarı kadar olmasa da sık sık uğramaya çalıştığım bir mekan. Boncukcu ve çiçekçilerle dolu gibi ama aralarda saklı, ummadığım şeylere rastladığım dükkanlarla dolu bir yer..
Burada ağzımız kulaklarımızda, çünkü; çıkışta kendisine almayı söz verdiğim şey onu çok mutlu etti.

Bugünkü hazinelerim..
Baykuş ve diğerleri kolleksiyon evinden bir kutu. Daha neler var neler, birkaç parçayı daha gözüme kestirdim.. Sahibi de gerçekten tanışmaktan çok keyif aldığım bir insan. Hoş sohbeti ve misafirperverliği ile sanırım bundan sonra biz oralara daha sık uğrayacağız..


Kuzumun antika oyuncağı :)
Binbir özen ve dikkatle taşınan kutuda iki tane civciv var. Arada bir unutup ters düz etsede yol boyunca elinden geldiğince dikkatle taşıdı ilk evcil hayvanını.
Evde onu oyalayacak yeni bir meşgale. Ne oyunlar oynandı geldiğinden beri. Neyseki minik civcivlere karşı çok nazik ve hassas. Zira, bunları satarken "abla büyüğünü vereyim çocuk çok sıkı tutarsa öldürür" gibi bir uyarıda bulunmuştu satıcı.

Kucağa alma isteği ve sürekli kakalanan şortlar..

Denenecek yeni bir iş, içine bir astarla dikilecek, tek sorun çantayı saplarla nasıl birleştireceğim. Galiba çok ergonomik olmayan ve birleştirilmesi zor bir model seçmişim!
Tahmnin ettiğiniz üzere biraz moral depoladık, bana herdaim iyi gelen bir yer, bizi okuyanlar artık bu satırlarımızı ezberlediler.

7 yorum:

  1. yerim ben o Derya kuzusunu nasıl sevimli bir küçük adamdır o bin maşallah....
    Deryacım nasıl arayıp buluyorsun böyle güzel yerleri,bende çok severim,umarım nasip olur birgün...
    Civcivlerle oynaması harika hayvan sevgisi ileride tüm evrene sevgi olarak geri döner....
    Çanta güzel olacak bence,sapını iki kenarından ip sararak tutturabilirsin...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Tiryaki ben sana arkadaş olayım? :)) ben de epeydir gitmemişim fotoğraflara bakınca hissettim. ki gidip oralarda gezinmeye bayılırım

    YanıtlaSil
  3. bi kaç gün önce gittik biz de kızımla suluhana.Tesadüf görüp girdim çünkü Ulus'u hiç bilmiyorum öyle tesadüf dolaşıp geliyorum.Yanımda bilen biri lazım:)Giderken haber ver:)

    YanıtlaSil
  4. tatesal; Teşekkür ederiz :) inşallah sizde buralara gelir görürsünüz anladığım kadarıyla tam sizlik yerler Tülin abla. Çantayı da hala yapamadım eviriyorum çeviriyorum yok, dediğinizi deneyeceğim sağolun..

    Sibel; Tamamdır haber bekleyin bizden :)

    YanıtlaSil
  5. He he... Civcivlerin altına selpaktan bez bağlayanları da gördüm:?))) Çok güzel olmuşlar kuzuyla ikisi. Kuzulu Suluhan daha da güzel olmuş.Aşağıdaki çayhanenin çayı da pek güzelmiş. Kocam öyle diyor. Nöbet sırasında çok içmişliği vardır.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. neduk; Demek o yüzden hep kalabalık oluyor o çayhane. Birdahaki sefere bizde içelim o zaman :) o gün yağmur bizi çok engelledi.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...