Kubaye adam ve diğerleri




Kubaye adam kalıbımızı nihayet bulduk. Tüm gün gezinen ben, tüm bel ve bacak ağrılarıma rağmen "kubaye adam istiyom" çağrısına dayanamayarak kolları sıvayıp başladık kubaye yapmaya. Tarifimiz yine hünerli bayanlar bloğundan. Hep söylüyorum, denediğim her tarifi gibi bu da nefis oldu. Ben tarifteki kakao yerine un gibi çekilmiş fındıkla yaptım. Ev mis gibi kurabiye koktu. Denemenizi tavsiye ederim.
(Dikiş stilleri öğreniyorum kendi çapımda, tahta düğmeleri çok seviyorum, leopar desen hala favorim, eski işleme ve kumaşlara bakarken mesela bu kundak gibi, kimbilir kimler kullandı demekten ve bunu düşünmekten kendimi alamıyorum.)

Mavili kumaşlar yavaş yavaş birikiyor elimde, kuzuma geçen yıl diktiğim ilk patchwork denememden sonra daha eli yüzü düzgün bir örtü daha dikmeyi planlıyorum. Patchwork çalışmalarında kullanılan kumaş yapıştırıcısı ilgimi çekiyor. Büyük kolaylık gibi, ama henüz hobi craft mağazalarında sormadım nedir ne değildir bilmiyorum.

Bunca yağmur ve fırtınadan sonra yaz yeni geldi ama biz kışa hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz :)

2 yorum:

  1. Kubayeniz afiyet olsun,cok lezzetli görünüyorlar :) yapistirici isi güzel fikirmis,sen bu isi haledersin kisa zamanda...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. cInar bey cInar bey biz de isteriz kurabiye :P hersey yine süper olmus ellerinize saglik

    sevgiler aysenur

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...