Sıkı can iyidir..

Bazen çalışmamanın en iyi tarafının sabah istediğim saatte kalkmak olduğunu düşünüyorum. Aslında çok geç kalkmak taraftarı değilim malum, kuzumun öğle uykusu ve yemeğini sabah kalktığımız saatle dengelemek, öğünlerini hem uyku hem yemek olarak kaçırmamam gerekiyor. Ama bugün tembellik edip ana-oğul uyuyakalmışız, saat 7:30 gibi kuzunun "anne ben geldimm"
diye patır patır odama daldığını hatırlıyorum en son, sonra bir uyandık ki saat 9:30 olmuş, hemen kalktık, kahvaltı hazırlanıp plates için tv karşısına geçtik.. Ben sporumu yaptım, kuzum mamasını yedi. Arada bir o da katıldı bana :)


Sıkı can iyidir derler ya en sinir olduğum laftır aslında benim, ama bugün sıkıcan öğleden sonra bana epey temizlik yaptırdı. Dolap, çekmece ne varsa hepsi düzenlenip, temizlendi, pek çok gereksiz şey atılıp bir sonraki temizliğe kadar birazcık rahatladı ev. Sepetleri çok seviyorum, evi onlarla düzenleyip, yerleştirmek çok hoşuma gidiyor.



Hergün parka uğramaya alışkın kuzucuk bugün evdeydi, parkta inanılmaz derecede sıkılıyorum ben, hatta en nefret ettiğim yerlerden birisi ve yaz aylarında mütemadiyen gitmek zorunda olduğumuz bir mekan. Kaçabildiğimce kaçıyor, mümkünse baba-oğul olarak göndermeye çalışıyorum. Onlar sıkılmadan etmeden, saatlerce oynayıp, toza, kuma bulanıp geliyorlar eve.
Bugün, kaçış yaptım yine, biraz balkon, biraz annesinin döküntüleri derken oyalandı evde, sıkıldığı yerde arabalarının dışında puzzle vb. oyunlarını oynayarak sevindirdi beni.

Erkek çocuktur diyor bazen üstünde durmamaya çalışıyorum ama çok fazla arabayla oynuyor, diğer oyunlardan çok çabuk sıkılıyor. İlgisini başka şeylere çekmeye çalışıyorum. Çarşıda da araba almaya doymuyor bir türlü, başka oyuncak yok sanki, deli ediyor beni. Bir ara oyuncakları onbeşer gün arayla değiştirmek amaçlı, bir kısmını ortadan kaldırıyordum sıkılmasın diye, ama şimdi bütün arablarını doldurdum bir sepete, artık gözü doysun ve araba almak istemesin diye, bakalım ne olacak.

3 yorum:

  1. Ha ha haaa.... Şaşarım ben size. Hiç kafanızı çözümü olmayan bu durum için yormayın. Benimki 27 yaşında, işinde gücünde adam oldu, arabalar dahil aldığı oyuncakları görseniz şaşarsınız:)) Ya kız oyuncaklarıyla oynasaydı? Aman aman, arabalara devam. Benim oğlum da Çınar gibi çok güzel bir çocuktu küçükken, o nedenle Çınar'a deli oluyorum galiba ben. Ya da dediğiniz gibi torun sevme yaşım geldi ondan. Hiç de faaliyet yok ki benim kuzularda:))Bekliyoruz bakalım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben pasajdan alışveriş yapmayı hiç bilmiyorum. şu " home sweet home " yastığı almak istesem nasıl yaparım.
    bu arada araba merakı bu yaşlarda sanırım bütün çocuklarda oluyor. ben de geçmesini bekliyorum ama bekliyorum sadece..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Funda hanım,

    Bloğunuza mesaj bıraktım ama yardımcı olabildimmi bilemiyorum :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...