Dantelli arayışlar..

Patchwork desenli bu nevresimi çok sevdiğim için bir kenarda saklıyordum. Bugün içine orta kalınlıkta elyaf koyup yazlık bir örtü haline getirdim. Bu aralar dantellere takıntılıyım ya, üzerine kullanmadığım oda takımı parçalardan diksem diye düşündüm. Yok olmadı, görüntü "evet budur" demeyince vazgeçtim. Galiba üzerine çiçek desenli dikişlerle kumaşı elyafa tutturacağım.


Çeyizlerde olurdu "ara takımı" şu dönemde ne gereksiz bir çalışma. Annemin el emeği göz nuru dantelleri. Bugün sandığımı açtığımda çok üzüldüm. Nasıl örmüş, uğraşmış, gözlerini yormuş.
Kullansam diye evirdim çevirdim, yok uygun bir yer yok. Derya bunu kesip biçip mahvetme diyerek daha kullanışlı ve uygun bir projede değerlendirmek üzere tekrar sandıktaki yerlerini aldılar.


Bu dantel yastığı sandık lekelerinden arındırıp yatağımın üzerinde süs yastık olarak kullanacağım.



Kalpli kesem son diktiğim ve en sevdiğim işim. İçini lavanta ile doldurup mis kokusunu gelip gidip kokluyorum. Minik sevimli kuşlar mervenin dolabı bloğundan yaptığım alışverişde özenle hazırlanmış paketin içinden kucağıma dökülen süslerdi. Çok sevdim, saklıyorum..

Bir süredir elimde sürünen işleri temizlemeye başladım, istediğim ekmek çantam nihayet bitti mutfağımıza da astık. Orta parçanın kenarları ile payında bir farklılık olmuş, o da nazar boncuğu olsun :)


2 yorum:

Söz uçar, yazı kalır...