Bugün..


Bugün erkenden sokağa attık kendimizi. Hava da ne birkaç gün önceki kar, ne de bir gün önceki yağmurdan eser vardı. Bugün bol güneşli ve sanki bahar geliyormuş gibi güzel bir gündü. Dışarı çıkmaya daha kalkar kalkmaz pırıldayan güneşle karar verdim. Hemen hazırlanıp çıktık. Bugün kuzunun günüydü aslında, kendimle ilgili nereye bakmak istesem "hayır" cevabını aldım. Bende vazgeçtim. Önce Kuğulu parkta birgüzel sallandık, koşturduk. Güvercinleri simitle besledik. Oradan bir oyuncakçıya, kuzunun tüm "hann hannn" isteğine rağmen, aramızı bozmadan vazgeçirip başka şeyler almaya ikna edebildim. Çünkü artık ev araba almayacak durumda. Bir hafıza oyunu ve oyun hamuru aldık ilk defa. Hamurlar epey oyaladı onu hatta çok sevdi. Neler yaptık neler.. sonra anne-oğul bir mola verip karnımızı doyurduk. Ardından da Tübitak yayınlarının satış ofisine uğradık. Tuğba hanım'ın tavsiyesi üzerine bende kuzum için bu kitaplardan edinmeyi çok istiyordum. Bulabildiğimiz ve beğendiğimiz kitaplarımızı aldık artık ikimiz içinde yorgunluğun tavan yaptığı anlardı ve son bir güç kendimizi eve atabildik.
Kitaplar gerçekten çok güzel, içindeki resimler çok çekici. Kuzum da epey ilgili, sayfalarını açıp açıp bakıyoruz, okuyoruz. Artık buraya sık sık uğrayacağız. İkimizde çok beğendik...

Kuzulu magnetimiz....
Bu çiçek kuzunun annesine hediyesi, bu çiçeği illaki koparıcam diye ısrar etmişti. İnatlaşmaya gelmeyen oğluma tamam al dedim sonunda, koparıp o şirin yüz ifadesiyle "anne" diye bana uzattı... Elbette kitabımın arasındaki yerini aldı, kuruyup annesinin kitap ayıracı haline getirilecek yine.

1 yorum:

  1. Negüzel şeyler kitaplar... Kuzunuzda pek şirin maşallah. Güle güle dinlesin güzel vakit geçirdin...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...