Yoyo denemesi ve diğerleri..



Patchwork çalışmalarımdan kalan bir sürü kare kesilmiş kumaşım bir kenarda duruyordu. Yoyodan yapılmış palyaçoyu gördüğüm an çok sevdiğim için hemen o kumaşları palyaço yapımında kullanarak değerlendirmek istedim. Az önce ilk yoyomu yaptım. Ama sanırım yumuşak tiril tiril diye tabir edilen kumaşlardan yapmak daha kolay olacak. Benim kumaşlarım pamuklu ve biraz kalın bakalım nasıl gidecek. Yapılışını merak edenler buraya tıklayabilir. Yeniyılın ilk günlerinde ben yine birkaç koldan elişlerine devam ediyorum. Kış boyu böyle devam edeceğiz öyle görünüyor. Bugün Ankara'da sabah kar atıştırdı, ardından da fena bir ayaz vardı.
Bir ara dışarı çıkmamız gerekiyordu resmen donduk eve zor attık kendimizi.

Battaniyemin ilk sırasındaki motifler bitti ve birleştirmeye başladım. Yeniyıl hazırlıkları vs. derken birkaç gündür hiç örgümü öremedim. Bitti bir sıra kaldı 11 sıra. İnşallah bahara kadar bitirmiş olurum diye umuyorum.

Ördüğüm son yastığımda, arka yüzü ve doldurulmasıyla tamamen bitmiş oldu.

4 yorum:

  1. yoyo çalışmasını çok sevmeme rağmen bir türlü deneyemedim.şu sıralar dikişe elim varmıyor zaten.. ilerde ben de yapıcam inşallah..çok beğendim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim İffetcim ama aklında olsun yumuşak kumaşlarla yap ben birtaneden fazla yapamadım hatta o beğendiğim palyaçoyuda satın almaya karar verdim. El işi ve emeğine destek olsun birazda :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında pamuklu kumaştan daha güzel ve dikimi kolay olur, hem daha çok desen çeşidi bulabilirsin. Elin alışır bir süre sonra. Çok merak ediyorum bitmişini. Yo yoları toplu görmeye de bayılıyorum, çiçek bahçesi gibi...
    Kırlente bayıldım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Sesiber;Benim kumaşlarımla yaptıklarımı büzerken zor oldu sanki ama dediğiniz gibi elimin alışması lazım sanırım. Birde bu sefer kolayına kaçıp o gördüğüm palyaço hala duruyorsa satın almayı düşünüyorum :) Bu arada kırlentimi beğenmenize çok sevindimm..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...