Derya'nın takıları..


Çalıştığım dönemde aksesuar kullanmayı çok severdim. Takı kutum hep dolu olurdu, her kıyafete göre küpem, bileziklerim ve kolyelerim mevcuttu. Hamilelikle birlikte, takılara bir ara verdim. Küpe de dahil herşey bunaltıyordu beni. Bu süre içinde de pekçoğunu hediye ettim ve dağıttım. Şimdi yeniden canlanma hareketleri başlattım. Geçen gün bir arkadaşım birkaç kolye hediye etti bana. Onlar harekete geçirdi galiba, bugün bende birtane aldım. Artık toparlanmanın vakti geldi de geçiyor bile, kendime hep şunu söylerdim; çocuğum olunca da kendime bakıcam asla ihmal etmiycem. Süsümden, takımdan, bakımımdan ödün vermiycem diye. Ama olmadı. Kendime ayırdığım zamanlarda terapi örgümü ördüm, istediğim an çocuğumu bırakacak biryer bulup dışarı çıkamadım. Kendime sözlerimi tutamadım kısacası. Ama bugün biraz koşuşturarak olsa da kaş,bıyık olayını hallettim. Nicedir tarzan gibi bıyık, kaş dehşet dolaşıyordum. Ama ne şanstır ki araba ile aynı güne çattı bakımlarımız. Şöyle rahat rahat dolaşıp, saçlarıma da vakit ayıramadım. Neyse buna da şükür diyorum. Kuzucuk büyüdükçe daha rahat olucam diye kendimi teskin ediyorum. İşin iyi yanı artık içimden geliyor birşeyler yapmak, hazırlanmak.


Bu kolye sevgili arkadaşım Nilüfer'in bana yıllar önce hediye ettiği ve yıllarca çok severek kullandığım kolyemdi. Üzerine dizili deriyi değiştirmem gerekti, zaman içinde kullanımdan kaynaklı deforme olmuştu. Bende hala yaşatmak için siyah tafta kurdele ile yeniden yapmaya çalıştım. Henüz tamamlanmadı, birkaç birleştirme aparatım eksik.. Bu kolyeme uygun bir çift de küpe yaptım içinden ayırdığım siyah boncuklarla, onu fotoğrafa eklemeyi unutmuşum..
Bu arada yeni öğrendiğim bir püf noktayı paylaşmak istiyorum... kendim denedim ve harika sonuç aldım. Kararmış gümüşlerinizi diş fırçası ve macun ile pırıl pırıl yapabilirsiniz..

5 yorum:

  1. selam arkadasım yeni açtıgım forum sıtemde sizleride görmek benı çok mutlu edecek.Güzel bir hafta sonu dılıyorum...
    http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm

    YanıtlaSil
  2. Bazen bana da sıkıntı geliyor kaldırıyorum hepsini ortadan bir tek boncuk küpe bile fazla geliyor bazen canım çok istiyor, ne güzel yeniden canlanıyor olman,çok sevindim..

    YanıtlaSil
  3. Yeni hali de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Derya'cım.

    Nilüfer

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Nilüfercim..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...