Haftasonu tatlısı..

Bugün yemeği hazırlama aşamasında bu bayram yediğim ve çok beğendiğim tiramisu geldi aklıma. Sonucun garanti olması açısından hazır paket kullanarak yaptık, yaptık diyorum mikserle çırpma bölümlerini kuzum yaptı. Daha buzdolabında dinlenmesine fırsat vermeden üzerine mumları dizdik, oğlum biraz dinlensin diyecek oldum baktım ağlamaya başladı, yapar yapmaz defalarca mum üfledikten sonra, yalpalayan taze tiramisudan bir dilim kuzu için kestik ve nihayet sukünet sağlandı. Bu tatlıyı ve aynı şekilde hazır profiterolü de tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. ay bunu görünce aklıma geldi ben de aldım bundan eve geldim okudum okudum tepsi ölçüsü veriyor dikdörgen o ölçülerde tepsi yok ,,böyle hazır paketlerede güven olmuyo aynısını yapmaksak çöpe gidecek olmucakmışız gibi geliyo,sinir olmuştum kilerde bir köşeye atmıştım sonra temizlikte çıktı karşıma yapayım bari herhangi bir tepside dedim....bir baktım son kullanma tarihi geçmiş hehehee ayy ne hümsüzsün tüüh dedim :))))

    bazen böyle hümsüzlüğüm oluyo sizinki çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nazo; Tadı da nefisti nazocum tavsiye ederim.
    meraklıbeti; Ben ilk defa yaparken biraz zorlanmıştım ama sonra kolayıma geldi. Ben yuvarlak kek kalıbında iki kerede pişirdim seçenekleri kendinize göre değiştirebilirsiniz.Ölçülerin sizi korkutmasına izin vermeyin sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bu günlerde biraz dikkat etme çabasındayım..bayramda fazla kaçırdım da ..
    tiramisu harika çok.. ben ayrıntılı, oyalayıcı tariflerle uğraşamıyorum..bu pasta pratik görünüyor.bir ara deniycem.sadece bir dilim yemek şartıyla..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...