Tuvalet eğitiminde mutlu son

Çınarla tuvalet eğitimine başlayalı iki hafta iki gün olacak. Aslında kuzum yaklaşık bir haftada öğrendi ama ben ilk gün yerler, üst baş çişlenince korkumdan iyice öğrensin diye bir hafta daha bezli devam ettik. Nereden başlayıp ne yapacağımı hiç bilmiyordum, arkadaşım Safiş'in ısrarı ve baskısıyla başlayabildim, bezleyivermek kolayıma geliyordu, bir kere denemiş başarısız olmuştum. Hayaller kuruyordum birisi öğretse, bende hazıra konsam diye. Aslında önce insanın kendisinin kararlı olması gerekiyormuş demekki, sütten ayırırken, yatağımızı ayırırken çok kararlıydım ve hemen başarıya ulaşmıştım, nedense bu çok zor gelmişti bana. Neler neler buldum okudum araştırdım olay gözümde büyüdükçe büyüdü, ne stresler yaşadım. Ama işin aslı şudur; Tuvalet eğitimine başlayacaklara naçizane tavsiyelerim;
Önce annenin kararlı olması, çocuğun gelişimine bağlı olarak hazır olup olmadığına karar vermek,
Kesinlikle ilk gün bezini alıp yapa yapa öğrenecek demeyin bence, bu süreç anneler için epey zor oluyor çünkü. Bezli olsun ama artık ona yapmayacağını tuvalete gidileceğini anlatın. İlk günler sık sık hatırlattım çiş varmı diye, o da alışana kadar önce sık sık sonraları tutmayı öğrenip daha uzun aralıklarda gitmeye başladı. Her tuvalete oturuşta bezini kontrol ediyorduk kuru olması benimle beraber ençok kuzumu sevindiriyordu, alkışlayıp ne kadar memnun olduğumuzu gösterdik, kaçırdığında kızmadık ama çok üzüldüğümüzü mutsuz olduğumuzu anlamasını sağladık. Lazımlık değilde direk klozeti kullansın istedim, lazımlığın temizliği zor, birde ona alışıp klozete geçmekte sıkıntı yaşanabiliyormuş diyerek direk klozetle başladık, önce oturmam dedi bazen zorlamak gerekiyor oturttum ve hemen alıştı ikinciye itiraz etmedi.
Ve biz nihayet çok şükür bu işi çözdük. Yukarıdaki resimde eski bir resim, konuya uygun olsun diyerek yenisi olmadığı için eklenmiştir :) Darısı yeni başlayanların veya başlayacakların olsun..

10 yorum:

  1. Biz de büyük oğlumda zorlanmıştık. 2.5 yaşındaydı, bilinçliydi ama inatla tuvalete gitmek istemiyordu. Sonra başka bir nedenle gittiğimiz psikiyatr gülen adam, ağlayan adam çizmemizi önerdi. Bir aylık plan yaptık, duvara astık. Tuvalete yaparsa gülen adam, değilse ağlayan adam çizdik. Birinci haftanın sonunda sorunumuz bitmişti...

    YanıtlaSil
  2. Biz biraz denedik çok üstüne gitmeden (ters tepebiliyormuş) ama aksine hiç söylemez oldu artık. Kakasını yaptığını kontrol etmezsek poposu bile pişer oldu düşün!
    Tebrik ediyorum küçüğümü...
    Darısı bizimde başımıza...

    YanıtlaSil
  3. sEN KURTULMUŞSUN OH NE GÜZEL BİRDE BEN KURTULABİLSEM...
    BANA UĞRARMISIN BİR HEDİYEM VAR....

    YanıtlaSil
  4. Maşallah Kuzucuğa.Bu resmi görünce kulaklarıma gelen tek ses ''kakam bittiiiii''

    YanıtlaSil
  5. bundan daha büyük bir rahatlık yok biliyorum. biz de bu yaz hallettik bu işi ve şimdi dünyanın en büyük keyfi sanki buymuş gibi geliyor. aferin kuzucuğa:))

    YanıtlaSil
  6. ohhh iyi olmuş alışmış kuzu tebrikler ;)

    YanıtlaSil
  7. Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu, neşeli ve güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  8. Herkese yorumları için çok teşekkür ederiz... İyi bayramlar dilerim..

    YanıtlaSil
  9. aman ne büyük mutluluk..bu deneyimi 3 kere yaşamış bir anne olarak,mutluluğunuzu anlayabiliyorum:))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...