Örmeye devam

Örgü bende yaklaşık iki yıldır durmaksızın devam ediyor. Yaz- kış farketmedi. Hep yapacak birşeyler buldum. Kimisine göre saçma işlerdi, kimisi çok beğendi. Bende birşeyler yaptıkça kendimi iyi hissettim. Hiçbir el işi de benim motiflerimin yerini tutmadı, kısa ayrılıklar yapıp tekrar onlara döndüm hep. Elimdeki son battaniyem, ağır gidiyor çünkü araya hep birşeyler alıyorum. Son durum resimdeki gibidir.
Geçenlerde bir komşumda gördüğüm yastık çok ilgimi çekti, beğendim. Bu işe Punch nakışı deniyormuş. Bunun nasıl yapıldığını öğrenip denemeyi çok istiyorum. Bununla ilgili güzel bir örnek bulamadım internette, beğendiğim yastığı o an fotoğraflayamadım makinem yanımda değildi, aslında o örneği yayınlamak isterdim.


Bu da son yaptığım lavanta kesem, evde heryer bunlarla doldu, ben hala dikmekten bıkmadım..

7 yorum:

  1. benim battaniye de beklemede.
    punch nakışını uzun zamandır izlemediğim deryalı günlerde dün gördüm.bir ara pek modaydı.setleri satılıyordu.
    punch iğnesi ve bir kaç renk yünle çok güzel işler yapılıyor.

    YanıtlaSil
  2. Üzülme İffetcim, bekleye bekleye de bitiyor aceleye gerek yok :) Punch adını bende orada öğrendim dün.

    YanıtlaSil
  3. Punch nakışına özenip hemen koşup iğnesinden aldım ben de.Yapması çok zevkli güzel oluyor bitince ama detayı az resimler bulmak lazım yoksa pek kendini göstermiyor.Bir de bitince mutlaka arkasına tekstil tutkalı (ben ondan almadım,peçete yapıştırdığım tutkaldan vardı) sürmek lazım,yoksa cırt cırt sökülüyor.

    YanıtlaSil
  4. Kaymaklı kadayıf; Yaptığınız çalışmayı çok merak ettim, bloğunuzda yayınlasanız :) bende en kısa zamanda denemek istiyorum.
    Listemde ikinci sıraya aldım, birinci peçete yapıştırma, ikinci punch nakışı :)

    YanıtlaSil
  5. Your work is very pretty!

    YanıtlaSil
  6. Tam tamamlanmamış halini koymuştum bloga "bu kış böyle geçeceğe benzer" başlıklı postta,pek içime sinemdi daha geniş desenler arıyorum:))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...