Cupcake terapi ve Ulus


Bugün, geçmişle iç içe olan yerde yine Ulustaydık. Çınar iki adımda bir kucağına al desede, oyuncakçılardan ve herçeşit parktan köşe bucak kaçarak da olsa oturduğum banktan, gelip geçeni izlemek, kuzuyla benim çekişmelerimizi izleyip gülümseyen yüzlerden, tesadüfen birşeye bakmak için girdiğimiz dükkanda cömertçe kuzuya sunulan mamalardan, eski eşyalardan, kumaşlardan, iplerden, sepetlerden, kalabalıktan, otobüs durağında "buyur yenge" diye yer verenlerden midir? sıcaklık ve içtenliğini kaybetmediğinden midir nedir bilmiyorum seviyorum burayı. Burada kendimi iyi hissediyorum, bir parçası olmaya çalışıyorum. Hatta hiç ayrılmak istemiyorum.

Kakaolu fındıklı kekim. Son zamanlarda farkettim ki keki en çok bu haliyle seviyorum. Bu defa kekler kaplarından taşıp kocaman kocaman kabardılar. Kalıbı neredeyse tam doldurdum. Yoksa hamur artıyor ve en az üç kere de pişirebiliyordum. Tembellik ettim çok doldurdum ama güzel oldu. Önce görüntüsü doyuruyor beni.. "Tarif burada ben sade yaptım içi ve üstü kremasız içi bol fındık üzerini de yine fındıkla süsledim."
Bugün Ulus'ta dolaşırken gördüm cezve ve bu tası aldım. Tas bende şekerlik oldu. Bakır eşyaları bende çok seviyorum. Sağlığa zararlı mı? nasıl kullanmalı? bilmiyorum.

4 yorum:

  1. bildiğim kadarıyla bakır,zamanla kararıyor ve karardığı zaman zehirleyici bir zemin oluşturuyor.o zaman kalaylanması gerekiyor.
    kuzu maşallah çok tatlı,kekler harika görünüyor,kahvenin yanında lokum olsaydı nefis olurdu hatta nefis ötesi olurdu..

    YanıtlaSil
  2. Umarım kekinizin tarifini yayınlarsınız.....
    Nur...

    YanıtlaSil
  3. Kahve içmeyi çok severim ayrıca bakırda ayrı bir lezzette olur arkadaşınız çok mutlu olacak çok hassas düşünmüşsünüz. (Bakırı kullandan önce sütle kaynatmak uygun olur)

    Güzel bir gün geçeirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. Allımorlu; Kahve kültürüm pek yok ama bu lokumla kahveyi çok duydum ve enkısa zamanda deneyeceğim, teşekkürler...
    Nur;Hemen link veriyorum, buradaki tarife sadece bol fındık kattım kremasız sade hali benimki..
    Belgin;Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...