Patlıcanlı yufka böreği


Patlıcanın en çok közlenerek yapılan yemeklerini birde böreğini severek yiyoruz. Bugünde ne pişirelim ne yiyelim krizini patlıcanlı börekle çözdük. Ben bu böreği şöyle yaptım; Kurusoğanlar küp küp doğranır kavurulur biraz salça eklenir, ardından ince dilimlenmiş yeşil biber ve yine minik küpler halinde doğranmış patlıcanlarda eklenip bir süre kavurulur. İçine baharat olarak sadece karabiber ve kırmızıbiber ekledim. Yufka yağlanmış tepsiye serilir içine yağ,yoğurt ve süt ile yapılmış harçtan sürülür ve yufka buruşuk buruşuk tepsiye sığdırılır. Bu şekilde 3 yufka hazırlandıktan sonra arasına pişrdiğimiz patlıcanlar serilir ve yine üstüne aynen alt kattaki gibi yufkalar eklenir en üst kısma kalan yufka düzgünce serilip fazlalıklar yanlardan tepsiye sıkıştırılır, kalan harç üzerine sürülüp fırına verilir üzeri kızarana dek pişirilir. Bu böreğin harcına yumurta da eklenebilir ama ben yumurta sevmediğim için kullanmadım.

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bende bayılırım patlıcanlı börek.

    YanıtlaSil
  2. Durup durup böreğe bakıyorum niye acaba:) Bize de yapsana Deryaaaaa....(Obur ve şişko Nilü)

    YanıtlaSil
  3. Serpil'in mutfağı; Teşekkür ederim :)
    Nilü;Yaparım tabiki canım siz ne zaman geleceğinizi söyleyin yeter :) Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Bana uğrarmısın,mimledim seni!!!

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...