Patchwork'de 2. adım

Patchwork yapımına geçerken ikinci adımı da geride bırakmış bulunmaktayım. Kesme tahtam, cetvelim ve kesicim de hazır. Şimdi kumaşları kesmeye başlamadan önce biraz bilgi edinmem gerek. Ya da bu malzemeleri kullanmayı öğrenmem gerek demem daha doğru olacak. İnternette ve evdeki dergilerde bu konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Birkaç güne kadar kesim yapıp birkaç kare birleştiririm diye umuyorum... Bakalım kafamda tasarladığım kadar kolay olacakmı?
Ben tüm dikişi kendime bir makine alana kadar elde yapacağım derken ablam bana eski makinasını vermeyi önerdi. Kendisi biraz gürültücü ama en azından ilk denemelerimi yaparken bana yardımcı olacak.

4 yorum:

  1. Deryacım sen de başladın demek dikişe yaa süpper..çok sevindim. ben de ilk başta patchwork amaçlı başlamıştım ama netten bakarak anlayamadım soracak kimsem de yoktu kaldı öyle.ama artık sana sorabilrim yaşasııın nasıl yapılıyor bu diye:)bu arada ben de bu senin fotodaki kesme tahtasından ve bıçağından almak istiyorum. nerden aldın canım bunu ve ne diyorsun alırken adı ne bunun.geçen bir blogda gördüm ben de çok faydalı tam ihtiyacım olan şey inan:)yapacağın patchworku görmeyi de sabırsızlıkla bekliyorum valla.öpüyorum kocaman seni ve tatlı oğlunu:)

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım kesme tahtası vs'yi singer bayisinden aldım hepsi 38 tl. Ama ben beceremedim bunları kullanmayı geçen akşam birkaç parça kesecek oldum ne kesiciyi nede cetveli düzgün parçalar kesmek için kullanamadım :( dikiş makinesi gelince tekrar oturucam bu işin başına tamammı devam mı o zaman belli olacak, yapabilmeyi çok istiyorum öyle şekilli falan değil düz kare parçaları birleiştirmek istiyorum alt tarafı bakalım :) bizde seni öpüyoruz sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba arkadaşım kesme panosuyla ilgili birkaç öneride bulunmak istiyorum izin verirsen :)) kullanacağın kumaşları düz iplik yönüne dikkat ederek kesim yapmalısın kumaşın üstüne cetveli koyup (üzerindeki cizgiler 1cm)kaç santim keseceksen çizgiye göre ayarlama yap kesme bıcağıyla tam cetvelin kenarına getir bir seferde kesmeye çalış ileri geri yaparsan hem ucu bozulur hemde kumaşın kenarları saçaklanır sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Saniye; Çok teşekkür ederim çok sevinirim. Benim gerçekten bilgim sıfır ama yinede bu işlere kalkışan biriyim. Tavsiyeni aldım uygulayacağım inşallah daha başarılı olurum.. Tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...