Elmalı tart


Nostaljik tatlardan elmalı tartı denemek istedim. Denemek diyorum çünkü son yaptıklarım hep hayal kırıklığı olmuştu. Hamurun altı üstü pişiyor ama elmalı harcın temas ettiği yüzey kalınca çiğ kalıyordu. Bunda çok umutluydum ama bunda da aynı şey oldu, tadı enfes ama içerisi hamurumsu bu da yerken beni rahatsız ediyor. Bunun püf noktası nedir bilmiyorum. Bilenlere de soracağım veya bilen varsa lütfen bana bildirsin.. :) Eskiden yapılan o elmalı pastaların tadını arıyorum. Bu tarif Burçin'in Denemeleri bloğundan alınmıştır.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.
    Benimde ilk denemelerimde aynı sorun vardı. Alt hamurunu biraz daha ince yap hallolur dediler. Ama gördüğüm kadarı ile zaten sen ince yapmışsın.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Evet hamuru mümkün olduğunca ince yapmama rağmen hamur kaldı biraz bulucam inşallah nedir bunun sırrı :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...