Mutfağımızdan haberler

Bugün Hünerli Bayanlar ve Yasemin Mutfakta bloglarından aldığımız tarifleri denemeye karar verdik. Daha önce aldığımız tariflere göre yaptıklarımızdan iyi sonuçlar elde etmiştik. Yine öyle oldu. Muffini pişirmede bir püf noktayı atlamış olmalıyımki benimkiler biraz yamuk yumuk oldu. Ama tadı süperdi. Acuka yine benim çok sevdiğim bir atıştırmalıktır o da iyi oldu. Kırmızı biber sarması da tad olarak harika oldu ve beğenildi. Ama onun şeklini de çok iyi veremedim. Kuzum muffini ve üzerindeki kremasına parmak batırmayı çok sevdi. Daha yeni hazırlayıp masanın üzerine koymuştumki bir baktım bitanesini aşırıyor çok hoşuma gitti hemen fotoğraf makinasını alıp bu anları kaydetmeye başladım.

4 yorum:

  1. Deryacım;
    Kendi blogumda yanıt vermek yerine, seni ziyaret edeyim istedim :)
    İyikide gelmişim, ne güzel tanıdık lezzetler gördüm burda. Ellerine sağlık canım.

    Muffinlerine baktımda şimdi neresi yamuk ? ben anlayamadım ?
    Gayet düzgün görünüyorlar.
    Bence hamurunu az koymussun ve fazla kabarmamış, bu koyduğundan 1 parmak fazla koy bence, yani kağıt 1 parmak görünsün yeter. (Çok mu karışık anlattım:)

    Birde sadece kağıtla değil, kağıdı muffin kalıplarına koyarak pişiriyorsun değilmi?

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretin için çok teşekkür ederim Mügecim hoşgeldin çok sevindim. Lütfen ara sıra uğra bloğumuza :)
    Bu resimdeki muffinler en eli yüzü düzgün olanlardı tepsinin kalanı şekilleri bozuk olanlarla dolu.Kağıda konulacak hamur miktarını anladım teşekkürler.. ama ben muffin kalıbım olmadığı için kullanmadım sadece kağıtla yaptım ve olayı çözdüm en kısa sürede bu kalıplardan edinmeliyim.. Tekrar teşekkür ederimm.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Tatlım benim yerim seni öyle ogluma benziyor ki anlatamam hani şu kremayı parmakladıgı anı yani aşagı bakarken, sac tipi, ten rengi, yüz şekli, maşallah rabbim yavrularımızı biz annelere bagışlasın yedigi muffinler de yarasın ogluşa.
    Ellerinize saglık bataniyenizde de kolaylık dilerim Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Keyifli hobiler; Aminnn çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...