Fırında Patates Kızartması


Benim gibi patates kızartmasını çok seven fakat fritözü veya Tefal Acti Fry'ı olmayanlar için harika bir kızartma yöntemi bence. Yapılışına gelince ben baharatları da yağı da göz kararı yapıyorum ama benimde bu tarifi aldığım blogta ölçüler şöyleydi yanılmıyorsam. (Bunu daha önce not etmiştim şimdi hangi blogtan almıştım hatırlayamıyorum ismini veya linkini o nedenle veremiyorum üzgünüm.)

Malzemeler;

4-5 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri ve tuz.

Patatesler elma dilimi şeklinde çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. Yağ ve baharatlar karıştırılıp dilimlenen patatesler ile iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye patatesler serilir ve fırının en üst rafında yaklaşık 30 dk pişirilir. Ben 175-200 derecede yapıyorum.

2 yorum:

  1. sevgili derya gücüm ve vaktim elverdigince blogunu gezdim.çok zevkli çalışmalar gördüm.kanaviçeler,keçeler,tığ işleri hepsi hepsi harika işler.ellerine sağlık.kuzuyu da ayrıca sevdim.çok şeker maşllh.selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Leyya; Bloğumuza hoşgeldiniz, bizi çok sevindirdiniz. Sayfalarımızı beğenmenize de ayrıca memnun oldum. Umarım bizi arada bir de olsa yalnız bırakmaz ziyaret edersiniz. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...