Klasik haftasonu faaliyetlerimizden biri olarak bugün havuçlu kek yaptık. Kek pişirmede önemli olduğuna inandığım belkide pek çoğunuzun bildiği püf noktalarımı paylaşmak istiyorum. Kek hamurunu hazırlarken yumurtaları ve şekeri mutlaka cam bir kapta çırpıyorum. Unu iki defa eleyerek hamura katıyorum. Kek kalıbını mutlaka bir fırça yardımıyla margarin ile yağlıyorum. Kekim pişip de fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarıp hemen bir kesik atıyorum içinden çıkan buhardan sonra kekim asla hamur olmuyor.
bu püf noktaları bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim
YanıtlaSilbazilarini bilmiyordum, sagolasin...ee o zaman hemen bi kek denemeliyim dimi ;)
YanıtlaSilKactim bile mutfaga..........
uff yorum gitmedi sanki!!
YanıtlaSilneyse tesekkur etmis ve yeni ogrendigim puf noktalarla kek yapmaya gittigimi soylemistim ;)
Kolay gelsin Ayşe..
YanıtlaSil