Bu Blogda Ara

8.02.2009

Havuçlu kek

Klasik haftasonu faaliyetlerimizden biri olarak bugün havuçlu kek yaptık. Kek pişirmede önemli olduğuna inandığım belkide pek çoğunuzun bildiği püf noktalarımı paylaşmak istiyorum. Kek hamurunu hazırlarken yumurtaları ve şekeri mutlaka cam bir kapta çırpıyorum. Unu iki defa eleyerek hamura katıyorum. Kek kalıbını mutlaka bir fırça yardımıyla margarin ile yağlıyorum. Kekim pişip de fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarıp hemen bir kesik atıyorum içinden çıkan buhardan sonra kekim asla hamur olmuyor.

4 yorum:

GeCe dedi ki...

bu püf noktaları bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim

Ayşe dedi ki...

bazilarini bilmiyordum, sagolasin...ee o zaman hemen bi kek denemeliyim dimi ;)

Kactim bile mutfaga..........

Ayşe dedi ki...

uff yorum gitmedi sanki!!

neyse tesekkur etmis ve yeni ogrendigim puf noktalarla kek yapmaya gittigimi soylemistim ;)

derya dedi ki...

Kolay gelsin Ayşe..