Hamsi tava

Hamsiyi ablamdan öğrendiğim bu şekliyle yemeyi çok seviyorum. Hem kızarmış, hem az yağlı hemde kurumamış oluyor. Hamsiler temizlenip yıkandıktan sonra kapatılıyor ve bu haliyle karabiber ve tuz eklenmiş mısır ununa batırılıp hafif yağlanmış teflon tavaya diziliyor. Düz bir kapak yardımıyla dikkatlice ters çevirilip diğer yüzü de piştikten sonra servise hazır.

2 yorum:

  1. Aileden dolayi bir Karadeniz'liyim en sevdigim diyecegimi sanma cunku sevmedigim bir baliktir hamsi..Kucuk baliklari yemeyi sevmiyorum nedense..Ama size afiyet olsun ellerine saglik cok guzel dizi dizi dizilmis hamsicikler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim bende en çok bu haliyle yiyebiliyorum.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...