Kurabiye kalıpları

Bugün Çınarcım ve ablamla Tunalı da gezerken uzun zamandır almak istediğim kurabiye kalıplarını buldum Paşabahçede. Burası gezmekten çok keyif aldığım bir mağaza. Şimdi bu kalıplar için nefis tarifler gerekiyor. Yaptığımız kurabiyelerin yorumlarını ve görünüşlerini buradan paylaşacağız.

2 yorum:

  1. Şöyle bir baştan sona okuyayım sizi dedim:))Ben bu kalıplarla Ebru Akın ın (Ebru'nun Linzer Kurabiyeleri:
    Malzemeler:
    2 yumurta
    2 çay bardağı toz şeker
    250 gr eritilmiş tereyağı
    2 çorba kaşığı süt
    1,5 su bardağı toz fındık
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı pirinç unu
    2,5 su bardağı un

    Yapılışı:
    -Tereyağı eritin ve ılıtın.
    -Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
    -Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
    -Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
    -Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
    -Streç filme sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
    -Sertleşen hamurunuzu, unladığınız tezgahınızda merdaneyle açın. Dilediğiniz kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
    -160 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz fırından çıktıklarında yumuşak olacaklardır. Kurudukça sertleşirler.
    bu tarifini yapıyorum,hiç şaşmıyor,paylaşmak istedim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, not ettim :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...