4 Ocak 2022

Dün gün batımı çok güzel manzaralar yapmıştı gökyüzünde. Oturup güneş batana kadar yavaş yavaş renklerin değişimini izledim.
Markette de bakakaldığım renkler vardı. Ne sevimliler, geçen yıl iç çekirdeklerini saklamıştım bu minik kabakların ekip denemek istiyorum belki çıkar.

Biri iyi biri kötü birbirini dengelemiştir herhalde.
Bir takım küçük dekoratif denemelerim var. Bir ipci dükkanından içeri girdiğinizde çok da birşey alamıyorsunuz artık kat-kat-katlanmış fiyatlar yakında bizi hobilerimizden de edecek gibi. Bir miktar ipim ve kumaşım var neyse ki oyalanıyorum.
Eskisini aratmayan bir yıl olsun...

16 yorum:

  1. Birkaç gün önce ben de nergis gördüm. Bir evin bahçesinde açmışlar. Çok erken değil mi ama:) O minik kabaklar şahane. Dünya gözüyle bir de ben görsem de alsam dedim hep ama hâlâ rastlayamadım. Migros buralara en küçüğü 1 kilolukları gönderiyor:( İpler pazardaki ipçide bile 10 TL olmuş, yuh dedim. Geçen yıl şapka ördüğüm %50 yün oranlı ipler 22-25 arası.
    Motifler, kanaviçeler, bisküviler hepsi pek güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sağlıklı, huzurlu, keyifli bir yıl olsun hepimiz için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çiçek zamanlarını çok da iyi bilmiyorum, ama mevsimlerde biraz değişince biz farketmesek bile çiçekler belki eski takvimlerini takip ediyordur bilemiyorum, bende bu fotoğrafı migrosta çektim bir tek orada oluyor bizde de başka markette görmedim bu mini kabakları, sormayın artık eskileri söküp öreceğiz yakında, çok teşekkür ederim bende size çok güzel bir yıl geçirmenizi diliyorum... :)

      Sil
  2. Dün aynı günbatımını ben de gözlerimi ayırmadan izledim dakikalarca... Bu mevsimde hemen hemen her gün güneşin batış renkleri çok güzel oluyor da, dünkü bir başkaydı.❤ Bu süreç bana şunu hissettirdi, hissettiriyor; meğer ne çok şeye sahipmişiz de kıymet bilmiyormuşuz... En azından ruhumuzu ehlileştirmek adına bunları yaşamak da gerekliymiş. İnşallah her şey önceki gibi olur ve bizler de daha kıymetbilir yaşarız bundan sonra... İnsan unutmaya meyilliyken aslında bu da çok zor... Belki de her halimize şükretmekle aşacağız bu zorlukları... Nefret nefret edilecek şeyleri, şikayet şikayet şikayet edilecek şeyleri artırırken, şükrün de şükredilecek şeyleri artıracağı gerçeğini kabul etmemiz gerek... Yeni yılda her şey hayallerindeki gibi olsun. Mutlu yıllar Deryacım.❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her bölgeden izlemişiz ne güzel, kesinlikle çok büyük dersler içeren bir dönemdeyiz yeterki o öğretileri görüp alabilelim. Çok teşekkür ederim Ruşencim sana da gönlünce çok güzel bir yıl dilerim..

      Sil
  3. Bence kesin dengelemiştir. :) Bu minik kabaklardan bende aldım ya çok güzeller, baktıkça mutlu oluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede :) çok şirinler gerçekten minicik herşey gibi.

      Sil
  4. eveet eskisini aratmasın, o japon kabakları ile bir dolu yemek yapılıyomuş yaa, merak ediyom ben de, yaparsan tarifini yazıversene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hiç yapmadım yaparsam tabiki paylaşırım.

      Sil
  5. Hobi malzemelerinin fiyatlarını hiç sorma fena çok fena ama senin resimler çok güzel. Fridaya dal yapacağına gönülden inanıyorum. Gerekirse video çekeriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gittiğimde üçer-beşer tl böyle bir artış ilk defa gördüm şu hayatımda, bense hala başlayamamanın utancı içindeyim, kitap maratonu biraz vakit alıyor ama aklımda ilk fırsatta inşallah..

      Sil
  6. ne şirin kabaklar öyle :)
    gökyüzü çok güzel, aşık olunası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeyin miniği güzel oluyor gerçekten, gökyüzü o gün adeta ressam gibi güzel manzarlar çizip renklendirdi :)

      Sil
  7. O gökyüzünün manzarası tüm yurtta göründü galiba. Annem de çok güzel
    çekmiş. kabaklar bazen çıkıyor bazen de çiçek açıp açıp döküyor. benimkiler mesela bu yaz hiç olmadı. bakalım yine ekeceğim. nergisler bize daha gelmedi öyle özledim ki nergisli günleri. neyseki bu sene seradan aldığım bir sümbül açtı evimde. mis gibi kokuyor, mutluluk geldi eve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba :) baharda mı ekmek gerek acaba kabakları denemek istiyorum merak ediyorum, bu yıl hem kar hem nergiz erken geldi bize, ah sümbül kokusuna da bayılırım burnuma çalındıkça çok severim, kesinlikle mutluluk :)

      Sil
  8. Aynı gökyüzüne aynı heyecanla baktık Derya'cım, dilerim o an gönlünden ne geçiyorsa kabul olsun.. Ohhh nergislerinin kokusu burnuma geldi, bu sene hiç canlısını koklayamadım daha.
    Güzel tatlı renk seçimlerin ve garnny squarelerin bayılıyorum hepsine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ezgicim gönlümüzden geçenler bizimle olsun aynı anda izlemişiz o güzel gökyüzü manzarasını ne güzel, çok teşekkür ederim canım bende senin renk seçimlerine hayranım biliyorsun :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...