25 Aralık 2017

Pazar akşamı daha fazla dayanamayıp elmalı rulo keki denedim. Evdekilerden onay aldı beğendiler, bende beğendim ama elmalı turta mı? elmalı kek mi? derseniz kesinlikle turta derim.
Kahvaltılık rutin bir süre sonra tekrara girince  farklı birşeyler arayışı başlıyor, bizde biber salçalı kahvaltılık sos yaptık, biraz ekmek yediriyor ama çok da güzel oluyor. Bazı tariflerde domates salçası ya da lor peynir veya ekmek kırıntısı ekleniyor. Benim ki zeytinyağı, çok çok az sarımsak, ceviz ve baharatlardan oluşuyor. Sizin var mı önerebileceğiniz bir tarifiniz?
Kitaplarımdan Yeni Dünya'yı bitirdim. Yine çok tanıdık satırlar vardı, o yıllardan bu yıllara çok birşey değişmemiş. Bazen dünya sanki şimdi şimdi bu bozuk ve duyarsız halini almış gibi gelse de aslında şimdi olan bir şey değil her zaman olan şeylermiş. Yenisine başladım. Yeni haftanız güzel olsun...

6 yorum:

  1. The state of the world sure seems worrisome. Why must men always fight? We've been through wars and know the devastation. Peace is the higher aim and yet that no longer seems to be the goal. Wishing you a very peaceful rest of 2017. Blessings to you and yours.

    YanıtlaSil
  2. Dear Tammy,
    I wish I had a peaceful world without war yeah unfortunately the wars do not end my wish 2018 is the year of peace.. Happy new year to you :)

    YanıtlaSil
  3. Elmalılar beni benden alıyor. Şimdi yazmayı beklediğim bir tarifim var elmalı - tarçınlı.
    Çoraplar pek yakışmış, güzel günlerde kullan. Emayelerin harika. Kırmızı demliğine bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Ezgicim tarifini merakla bekliyorum denerim hemen,çok seviyorum çoraplarımı :)

    YanıtlaSil
  5. O kahvaltılık soslar konusunda annem çok iyidir. Arada anneeee dediğimde yapar hemen sağolsun. Cevizli ekmekli sarımsaklı bir tarifi var benim en sevdiğim. hatta dur ben onu alıp bir kere de kendim yapayım da blogada yazıyım. Kayıtlarda bulunsun ;)

    YanıtlaSil
  6. Annenin ellerine sağlık Şebnemcim takipteyim o zaman tarifi :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...